Futbol

Akhisar-Sivas maçının ardından

15 Eylül 2014 Pazartesi 23:34 - Son Güncelleme 15 Eylül 2014 Pazartesi 23:41

Akçay: "Gekas bizi, biz Gekas'ı taşıyoruz" Carlos: "Doğru yoldayız"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 2-2 beraberlikle sona eren Sivasspor maçına ilişkin, takımının maçı kazanma isteğinin üst seviyede olmasının umut verici olduğunu söyledi.

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki yarısı çok farklı karakterlerde bir maç oynadıklarını dile getirdi.

Maçın ilk yarısında topa çok daha fazla sahip olan taraf olduklarını, ikinci yarıda ise özellikle penaltı verilen pozisyonun ardından dengenin bozulduğunu ve rakibi rahatsız etmek yerine geride kaldıklarını anlatan Akçay, "Yediğimiz ikinci gol kabul edilebilir gibi değil" dedi.

Teknik direktör Akçay, eksiklikler konusunda çalışacaklarını, bazı konuları biraz daha fazla irdelemeleri gerektiğini belirterek "Bunlardan birisi de top rakipteyken neler yapmamız gerektiğiyle alakalı. Tekrar tekrar çalışacağız ama yine de maçı kazanma isteğinin üst seviyede olması bizi umutlandıran bir durum. O pozisyondan, o psikolojiden tekrar maçı beraberliğe getirmek bizi önümüze bakma konusunda biraz daha cesaretlendirdi diyebilirim" ifadesini kullandı.

-"Gekas bizi, biz Gekas'ı taşıyoruz" -

Takımın golcü oyuncusu Gekas hakkında da değerlendirmelerde bulunan Akçay, oyunda Gekas'a göre plan yaptıklarını kaydetti.

Gekas'ın takıma savunma anlamında katkı yapmayacağını bildiklerini ve buna göre plan kurduklarını ifade eden Akçay, şöyle konuştu:

"Biz takım olarak Gekas'ı taşıyoruz, Gekas da bizi taşıyor. Bu karşılıklı bir yarar. Gekas, çok dürüst ve kaliteli bir insan. Antrenmanların dozajını kaçırmadan çalışıyor, karşılığını da alıyor. Karşılıklı yarar ilişkisi, umarım lig sonuna kadar devam eder. Biz Gekas'ı taşımak için kararlıyız ve bütün planlarımızı ona göre yapıyoruz."

-Sivasspor cephesi-

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos ise ikinci yarıda bazı şeyleri düzelterek Sivasspor kimliğini sahaya yansıttıklarını söyledi.

Her zaman kazanmak isteyen ve savaşan bir takım olarak sahada yer aldıklarını belirten Carlos, "Her ne kadar bugün beraberlik almış olsak da ben takımımdan memnunum ve doğru yolda olduğumuza inanıyorum" dedi.

Carlos, hakem kararıyla sonradan hava atışına dönüşen penaltı pozisyonuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, hakemin, maç başından itibaren bazı pozisyonlarda kararsızlıklar yaşadığını, başta penaltı verdiği pozisyonun da bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Hakemlerle ilgili olarak çok fazla konuşmayı sevmediğini, bu noktada kararı vermesi gerekenlerin federasyon ve Merkez Hakem Kurulu olduğunu belirten Carlos, "Çok güven veren kararlar değildi ama futbolda böyle şeyler de oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz