Futbol

"Akigo" evinde yine kaybetmedi

01 Kasım 2014 Cumartesi 23:47 - Son Güncelleme 01 Kasım 2014 Cumartesi 23:54

Trabzonspor'a da yenilmeyen Akhisar, sahasındaki yenilmezlik serisini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile sahasında 1-1 berabere kalan Akhisar Belediyespor sahasındaki yenilmezlik serisini sürdürürken, konuk Trabzonspor 4. dış saha maçını da kazanamamış oldu.

Trabzonspor karşısında bu sezon 4. iç saha maçını geride bırakan Akhisar Belediyespor, bu müsabakalarda 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Ege temsilcisi, daha önce Manisa'da Sivasspor'la berabere kalmış, Fenerbahçe ve Kasımpaşa'yı mağlup etmişti.

Haftayı 14 puanla tamamlayan "Akigo", Trabzonspor maçıyla Süper Lig'deki 3. sezonunda 100. puanına ulaştı.

Trabzonspor'un deplasman galibiyeti özlemi sürüyor

Trabzonspor ise deplasmanda galip gelme özlemini bu maçta da gideremedi. Bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor ile golsüz, İstanbul Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Kardemir Karabükspor'a 3-0 yenildikten sonra 4. dış saha maçında Akhisar Belediyespor'a karşı da galip gelemedi.

40 yılın en kötü 8. haftası

8. haftayı 1 galibiyet, 6 beraberlik,1 mağlubiyet alarak 9 puanla kapatan Trabzonspor, 1974-75 sezonundan sonra Süper Lig'deki en kötü ilk 8 hafta performansını sergiledi.

Gekas'ın 9. golü

Bu sezon 9. golünü kaydeden Gekas, Süper Lig'de 59. maçında 42. golüne ulaştı. Daha önce Trabzonspor'a 1 golü bulunan Yunan golcü, bordo-mavili ekibe karşı gol sayısını 2'ye çıkardı.

Gekas, hafta içindeki Ziraat Türkiye Kupası maçında Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'a da 1 gol atmıştı. Akhisar Belediyespor'un tek golünün gol pasını veren Bilal Kısa ise bu yıl 5. asistine ulaştı.

Mehmet Ekici'nin Türkiye'deki ilk golü

Bordo-mavili ekipte takımının beraberlik golünü kaydeden Mehmet Ekici, Türkiye kariyerinde ilk kez gol sevinci yaşadı.

Süper Lig'de daha önce 2 asisti bulunan Mehmet Ekici, son golünü Werder Bremen formasıyla 17 Ağustos 2013'te Augsburg'a atmıştı.

İki takım maçları

İki takım arasında 5. maçta ilk kez beraberlik yaşandı. Daha önceki müsabakaların üçünü Akhisar Belediyespor, birini ise Trabzonspor kazanmıştı.

Daha önce Manisa'da oynadığı maçlarda Akhisar Belediyespor'a 3-0 ve 1-0 mağlup olan Trabzonspor, deplasmanda Akhisar Belediyespor'a karşı ilk golünü atarken, aynı zamanda ilk puanını aldı.

Eski Trabzonsporlular

Teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetimindeki bordo-mavili takım, kendi bünyesinde daha önce futbolculuk ve teknik direktörlük yaşantısında önemli başarılara imza atan isimlere karşı bu sezon da galip gelemedi.

Sezon açılış töreninde Şenol Güneş'in çalıştırdığı Bursaspor'la golsüz, Trabzonspor'la gol krallığı yaşayan Shota Arveladze'nin takımı Kasımpaşa ile de 1-1 berabere kalan Trabzonspor, daha önce kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından görevine son verilen Tolunay Kafkas'ın çalıştırdığı Kardemir Karabükspor'a 3-0 yenilmişti.

Trabzonspor, eski teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay'ın çalıştırdığı Akhisar Belediyespor'la da 1-1 berabere kaldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz