Futbol

Akigo nazara geldi

09 Mart 2014 Pazar 12:02 - Son Güncelleme 09 Mart 2014 Pazar 12:06

Akhisar Belediyespor, Süper Lig'deki en farklı yenilgisini aldı.

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Galatasaray'a 6-1 yenilerek ligdeki en farklı yenilgisini alan Akhisar Belediyespor, şimdiye kadar kalesinde gördüğü 36 golün 12'sini İstanbul'daki karşılaşmalarda yedi.

Ligin ilk devresinde Manisa'da 2-1 yendiği Galatasaray'a 6-1 mağlup olan Akhisar Belediyespor, 24. haftayı 35 puanla tamamladı. Süper Lig'deki ikinci sezonunda en farklı yenilgisini alan Ege temsilcisi, geçen sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a bu yıl da Fenerbahçe'ye 4-0'lık sonuçlarla yenilmişti.

- 36 golün 12'sini İstanbul'da yedi

Ligde şimdiye kadar oynadığı 24 maçta kalesinde 36 gol gören Akhisar Belediyespor, bunlardan 12'sini İstanbul'da oynadığı karşılaşmalarda yedi.

Galatasaray maçı dışında İstanbul'da ligin ilk devresinde Fenerbahçe'ye 4-0 mağlup olan Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa'yı 4-2'lik sonuçla yendiği maçta da kalesinde 2 gol görmüştü.

- En son 6 gol 2001-2002 sezonunda

Ligde son olarak, 3. Lig 4. Grup'ta mücadele ettiği 2001-2002 sezonunda kalesinde 6 gol birden gören Akhisar Belediyespor, 24 Mart 2002'de Muğla Atatürk Stadı'nda konuk olduğu Muğlaspor'a 6-0 mağlup olmuştu.

Bu arada, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da antrenörlük kariyerindeki en ağır yenilgisini aldı. Hamzaoğlu'nun çalıştırdığı 1. Lig ekiplerinden Malatyaspor, 2008-2009 sezonunda Kayseri Erciyesspor'a 5-1 yenilmişti.

- Bruno'nun şanssızlığı

Ligde şimdiye kadar 6 golü bulunan Bruno'nun kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadığı Akhisar Belediyespor'da daha önce 18. haftada Merter Yüce, takımının Elazığspor'a mağlup olduğu müsabakada kendi kalesine gol atmıştı.

Öte yandan, Akhisar Belediyespor'un tek golünü atan Mehmet Akyüz, bu sezon ligde 7. golüne ulaştı.

- Niasse sustu

Bu sezon ligde ve kupada 13 golü bulunan Oumar Niasse üst üste 7. resmi maçında yine gol atamadı.

En son Akhisar Belediyespor'un 3-1 kazandığı Gençlerbirliği müsabakasında 2 gol kaydeden Niasse, daha sonra 5 lig ve 2 kupa maçında gol atamadı.

Daha önce A Milli Takım formasını giymek istediğini belirten Niasse'ın bu talebine Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de sıcak baktığını açıklamıştı.

- Drogba yine attı

Türkiye kariyerindeki ilk maçında geçen sezon Akhisar Belediyespor'a karşı 62. dakikada oyuna giren Drogba, 5 dakika sonra Türkiye'deki ilk golüne imza atmıştı. Ligin ilk devresinde de Ege temsilcisine 1 golü bulunan Drogba, Akhisar Belediyespor'a karşı 4 gol kaydetti.

Gelecek hafta Medical Park Antalyaspor'u konuk edecek Akhisar Belediyespor'da dünkü maçta sarı kart gören Uğur Demirok cezalı duruma düştü.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz