Futbol

Alanya'da "Anne Beni Maça Götür" projesi tanıtıldı

31 Mart 2022 Perşembe 18:41 - Son Güncelleme 31 Mart 2022 Perşembe 18:43  |  Kaynak : AA

Alanya ilçesinde Antalya Valiliğinin "AHENK Projesi" kapsamında hayata geçirilen "Anne Beni Maça Götür" protokolünün tanıtımı yapıldı.

Alanyaspor'un tribündeki taraftar sayısını arttırmak ve gençlere Alanyaspor sevgisini aşılama amacıyla başlatılan 'Anne Beni Maça Götür' protokolün tanıtım toplantısı Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde, proje ortakları Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun katılımıyla yapıldı.

Kaymakam Ürkmezer, toplantıda yaptığı konuşmada proje kapsamında öğrenci ve anneleri ile öğretmenlerin, vizeli olan Passolig kartlarıyla Aytemiz Alanyaspor'un bu sezon kalan maçlarını ücretsiz olarak izleyebileceğini söyledi.

Aytemiz Alanyaspor yönetimine bu uygulamasından dolayı teşekkür eden Ürkmezer, "Bu projeyle çocuklarımızın spor ruhunu yaşamalarını ve kentimizin bir değeri olan Aytemiz Alanyaspor'u takip etmelerini, çocukların da Aytemiz Alanyaspor'u destekleyerek büyümeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu projenin çocuklara, ailelere ve Aytemiz Alanyaspor'a katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çocuklarımızın sadece akademik anlamda değil, sanatsal, kültürel ve sportif anlamda da donanımlı olmalarını istiyoruz. Bu projenin kentimize hayırlı olmasını ve başka yerlere de örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Belediye başkanı Yücel ise proje sayesinde, şehrin ortak değeri Aytemiz Alanyaspor ile gençlerin bir araya geleceğini ifade etti.

Projeye ellerinden geldiği kadar destek vereceklerini dile getiren Yücel, "Güzel bir ortam oluşacağını umut ediyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Annelerimizi, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tribüne takımımıza destek olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

2018 yılında "Alanyaspor'um Okulumda" projesini başlattıklarını hatırlatan Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ise pandemi nedeniyle bu projeyi askıya almak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Yeni projeyle çocukları, anneleri ve öğretmenleri tekrar tribünlerde görmek istediklerini aktaran Yılmaz, "Kulübümüz güzel bir projeye bizleri dahil etti. İnşallah pazar günü tribünleri dolduracağız. Destek verenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kulüp Başkanı Çavuşoğlu ise kupada yarı final oynadıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Ligde de önemli bir yerdeyiz ancak tribünlere baktığınız zaman taraftarı en az olan takımlar arasında yer alıyoruz. Bu hepimizin ayıbıdır. Bu sorunu bir şekilde çözmemiz lazım. Şehir olarak Aytemiz Alanyaspor'umuzun konumunun farkında olamadığımızı düşünüyorum. Projeye katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum."

Etiketler : AlanyaTaraftar
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz