Futbol

Ali Koç'tan Emre Belözoğlu açıklaması

14 Ekim 2020 Çarşamba 16:32 - Son Güncelleme 14 Ekim 2020 Çarşamba 20:52  |  Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Emre Belözoğlu'nun yeni unvanının 1-2 hafta içinde açıklanacağını söyledi. Transfer harcamalarına da değinen Koç, "22 milyon avroluk satış yaptık. Bonserviste 8-9 milyon avro artı ile bitirdik" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirdi. 

"Bonserviste 8-9 milyon avro artı ile bitirdik" 

Fenerbahçe üzerinden her yıl algı oluşturulduğunu söyleyen Koç, "Bu seneki de limitleri aştı, kuralları dinlemedi benzetmeleri var. Her sene bunları yaşıyoruz." dedi.

Kendilerine verilen harcama limitinin gerçekçi olmadığını belirten Fenerbahçe Başkanı, "Limitlerle ilgili Tahkim kararı için AYM’ye başvurduk. Oradan da sonuç alamazsak AİHM’e gideceğiz. 22 milyon avroluk satış yaptık. Bonserviste 8-9 milyon avro artı ile bitirdik" şeklinde konuştu.

"Bankalarla yaptığımız görüşmeler olumlu ilerliyor"

Borç yapılandırması konusunda da konuşan Koç, "Bankalara 561 milyon liralık bu sene ödenmesi gereken ana para, Ekim 2021'e ötelendi. Yapılandırma konusunda bankalarla yaptığımız görüşmeler olumlu ilerliyor. 2 yılı geri ödemesiz toplam 9 yıllık bir plan üzerinde uzlaşma sağlamak üzereyiz" dedi.

"Emre'nin mukavelesi gönülden...Hak ettiği bir tören yapmak istedik"

Emre Belözoğlu’nun mukavelesinin gönülden olduğunu kaydeden Ali Koç, "Geçen sene kaptanlık, liderlik yaptı. Bazı transferleri hoca çok istedi, bazılarını Emre istedi, bazıları da ortak akılla oldu. Emre finans ekibiyle de sıkı çalıştı. Tecrübesiz olmasına rağmen çok tecrübeli gibi davrandı, beni çok etkiledi. Yoğunluk vardı, transferlerin bitmesini bekledik. Hak ettiği bir tören yapmak istedik. 1-2 haftaya açıklanır" ifadesini kullandı.

"Transfer yapmak önemli ama takım olmak daha önemli"

Yeni sezon transferlerinden de bahseden Ali Koç, "Transfer yapmak önemli ama takım olmak daha önemli. Erol hoca bize Kasım ayının ortasına kadar sistemin oturacağını söyledi. Geçmiş yıllara göre daha iyi bir hava yakalandı, aile ortamı var. İyi yoldayız, umutluyuz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz