Futbol

Almeida boşa attı

13 Ocak 2014 Pazartesi 14:08 - Son Güncelleme 13 Ocak 2014 Pazartesi 14:38

Beşiktaşlı golcü, Kasımpaşa maçının tekrar kararıyla bir golden daha oldu.

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Hugo Almeida'nın Spor Toto Süper Lig'deki 2 golü boşa gitti.

Ligin 5. haftasında Galatasaray derbisinde attığı gol, hükmen yenilgi nedeniyle sayılmayan Almeida, 15. haftadaki Kasımpaşa maçının tekrar kararıyla bir golden daha oldu.

Siyah-beyazlı takımın en golcü futbolcusu olan ve ilk yarının sonunda 10 golle "Gol Krallığı" yarışında Sivassporlu Atıf Chahechoue ve Galatasaraylı Burak Yılmaz ile birlikte zirveyi paylaşan Almeida, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Kasımpaşa maçının tekrarı kararından sonra 9 gole düştü.

Ligin 5. haftasında Galatasaray derbisinde takımını 1-0 öne geçiren golü atan, ancak maç 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle devam ederken, siyah-beyazlı taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tatil edilen ve sarı-kırmızılı takımın 3-0 hükmen galibiyetine karar verilen derbiden sonra, Almeida yeni bir şanssızlık daha yaşadı.

Almeida, Kasımpaşa karşısında da takımını 1-0 öne geçirirken, takımı karşılaşmayı 2-1 kaybetmişti. Kendisinin de içinde bulunduğu bir pozisyon nedeniyle karşılaşmanın tekrar edilme kararı, Portekizli futbolcunun bir golünün daha iptaline neden oldu.

Böylece Almeida, ligin ilk yarısı sonunda 11 golle "Gol Krallığı"nda zirvede yer alması gerekirken, 2 golünün iptaliyle 9 golle üçüncü sıraya kadar geriledi.

- Golleri

Almeida'nın Süper Lig'de bu sezon attığı geçerli goller şöyle:

Hafta Maç Sonuç Gol
2. hafta Kayseri Erciyesspor-Beşiktaş 2 - 4 1
3. hafta Beşiktaş-Gaziantepspor 2 - 0 2
4. hafta Bursaspor-Beşiktaş 0 - 3 1
9. hafta Akhisar Belediyespor-Beşiktaş 3 - 3 1
12. hafta Beşiktaş-Torku Konyaspor 3 - 1 1
13. hafta Fenerbahçe-Beşiktaş 3 - 3 2
14. hafta Beşiktaş-Sivasspor 1 - 1 1
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz