Futbol

Alpay Özalan'dan TRT SPOR'a "Spor Yasası" açıklaması

13 Nisan 2022 Çarşamba 19:44 - Son Güncelleme 13 Nisan 2022 Çarşamba 20:19  |  Kaynak : TRT SPOR

Spor Yasası Teklifini TRT SPOR'a değerlendiren TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, düzenlemeyle denk bütçe, menajer ücretleri ve ödemelerde yaşanan aksaklıkların çözümüne kanuni zemin hazırlanacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Spor Yasası Teklifi ile ilgili TRT SPOR'a açıklamalarda bulundu. Özalan, düzenlemeyle denk bütçe, menajer ücretleri ve ödemelerde yaşanan aksaklıkların çözümüne kanuni zemin hazırlanacağını ifade etti.

Kanun teklifinin hazırlık aşamasında tüm paydaşlarla görüşüldüğünü belirtten Özalan, "Kamuoyunda 'Bizimle görüşülmedi, bizim fikrimiz alınmadı' şeklinde dedikodular dönüyor. Bunlara itibar edilmesin" diye konuştu.

"Kulüplerimizin mevcut finansal durumu sürdürülebilir başarıyı mümkün kılmamaktadır" diyen Özalan, yeni yasanın kulüpler için denk bütçe sistemini getirileceğini kaydetti.

Özalan, Türkiye'de menajerlik sisteminin kanuni bir dayanağının bulunmadığına işaret ederek, "Düzenlemeyle menajerlik ücretlerinde bir üst sınır belirlenecek. Ayrıca futbolcu ile menajer arasında en fazla 2 yıllık anlaşmalar yapılabilecek. Anlaşmalar noterle kayıt altına alınacak" dedi.

Kulüplere yöneticilik yapacak kişilerin üstleneceği sorumluluğa da vurgu yapan Özalan, "Ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen yöneticiler hakkında işlem yapılacak. Genel kurullarında ibra da olsalar peşleri bırakılmayacak" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz