Futbol

Alper Potuk şoku

13 Aralık 2015 Pazar 21:51 - Son Güncelleme 13 Aralık 2015 Pazar 19:56

Fenerbahçe'de son haftaların formda ismi Alper Potuk sakatlandı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında sahasında Medipol Başakşehir'i Luis Nani'nin 84. dakikada attığı tek golle yenerek, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe, kontrolü elinde bulundurmasına rağmen aradığı golü bulamadı. Medipol Başakşehir de ilk yarıda önemli bir fırsat yakalayamayınca takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti. İkinci yarıda Stephane Badji'nin kırmızı kart görmesiyle oyunu rakip sahaya yıkan Fenerbahçe, aradığı aradığı golü 84. dakikada Luis Nani'nin ayağından buldu. Kalan dakikalarda skoru koruyan Fenerbahçe, 3 puanın sahibi oldu.

Bu galibiyetle puanını 34'e yükselten Fenerbahçe, maç fazlasıyla Beşiktaş'ın önünde liderlik koltuğuna oturdu.

Galibiyet golü Nani'den

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldız futbolcusu Nani, attığı golle takımına 3 puanı getiren isim oldu.

Medipol Başakşehir karşısında 84. dakikada şık bir gol atan Nani, Spor Toto Süper Lig'deki gol sayısını 6'ya çıkardı. Nani, bu golle takımının ligdeki en golcü ismi de oldu. Sarı-lacivertlilerde forvet oyuncuları Robin van Persie ve Jose Fernandao'nun ligde beşer golü bulunuyor.

Kadıköy seri devam ediyor

Fenerbahçe, lig maçlarında Kadıköy'deki yenilmezlik serisini Medipol Başakşehir karşısında 14 maça çıkardı.

Ligde seyircisi önünde son yenilgisini 23 Şubat'ta Akhisar Belediyespor'a karşı yaşayan sarı-lacivertliler, bu tarihten sonra sahasında yenilgi yaşamadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'de yaptığı son 14 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

Öte yandan sarı-lacivertliler ligde ve Avrupa'da oynadığı son 14 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bu maçlarda 8 galibiyet alan Fenerbahçe, 6 kez de rakipleriyle berabere kaldı. Ligde de 8 maçtır yenilmeyen sarı-lacivertliler, en son 6. haftadaki Beşiktaş derbisinde mağlup olmuştu.

Alper Potuk sakatlandı

Fenerbahçe'de son haftaların formda ismi Alper Potuk sakatlandı.

Maçın 17. dakikasında Uğur Uçar'la girdiği bir pozisyonda arka adalesinden sakatlanan Alper, maça devam edemedi. Saha kenarında bir süre kendisini deneyen Alper, ayağını iyi hissetmeyince kenar yönetime değişiklik talebinde bulundu. Alper'in yerine maçın 20. dakikada Lazar Markovic oyuna dahil oldu.

Pereira, oyuncu değişikliği haklarını ise 59. dakikada doldurdu. Portekizli teknik adam 59. dakikada Fernandao ve Ozan Tufan'ın yerine, Van Persie ile Diego Ribas'ı sahaya sürdü.

Öte yandan oyundan alındığına memnun olmayan Fernandao'nun yavaş hareketlerle dışarı gelmesi taraftarların tepkisine neden oldu. Brezilyalı forvet, yedek kulübesine gitmeden doğrudan soyunma odasının yolunu tuttu.

Caner Erkin ve Badji arasında gerginlik

Karşılaşmanın ilk yarısının son bölümünde Fenerbahçeli Caner Erkin ile Medipol Başakşehir'in Senegalli oyuncusu Stephane Badji arasında gerginlik yaşandı.

Maçın 45. dakikasında bir hava topunda Badji, Caner'e faul yapınca iki futbolcu arasında tartışma çıktı. Başta Emre Belözoğlu olmak üzere araya giren futbolcular, tartışmanın büyümesini engelledi. Pozisyondan sonra faulü nedeniyle Badji, hakem Cüneyt Çakır'dan sarı kart gördü.

Bu pozisyondan sonra Badji ilk yarının uzatma bölümlerinde iki defa daha faul yaptı. Bu faullerden sonra Fenerbahçeli futbolcular Cüneyt Çakır'dan Bajdi'ye ikinci sarı karttan kırmızı kart göstermesini istedi. İki faulde de kartına başvurmayan Çakır, devre sonunda tribünlerin protestosuyla karşılaştı.

Badji, 68. dakikada bu sefer Van Persie'ye yaptığı müdahale sonucunda Cüneyt Çakır'dan ikinci sarı kartı görerek, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Medipol Başakşehirli bir futbolcu, bu sezon ilk kez kırmızı kart gördü.

Emre oyundan çıkarken alkışlandı

Fenerbahçeli taraftarlar eski kaptanları Emre Belözoğlu'ya, 86. dakikada oyundan çıkarken büyük destek verdi.

Sezon başında Medipol Başakşehir'e transfer olan Emre, 86. dakikada yerini Sokol Cikalleshi'ye bıraktı. Tecrübeli futbolcu oyundan çıkarken sarı-lacivertli taraftarlar Emre lehine tezahüratlarda bulunarak, eski kaptanlarını alkışladı. Emre'de taraftarlara alkışla karşılık verdi.

Medipol Başakşehir 7 maç sonra kaybetti

Medipol Başakşehir, Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgiyle 7 hafta sonra ligdeki ilk mağlubiyetini yaşadı.

Bu maçtan önce son 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlik alan lacivert-turunculular, en son ligin 7. haftasında Galatasaray'a 2-0 kaybetmişti.

Öte yandan bu sezon Beşiktaş ve Galatasaray'a 2-0'lık skorlarla kaybeden Medipol Başakşehir, Fenerbahçe karşısında da puan çıkaramadı. Sarı-lacivertliler karşısında bu sezon 5. yenilgisini alan İstanbul temsilcisi, 26 puanda kaldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz