Futbol

Alper'den Diego'ya 'hazırım' mesajı

03 Haziran 2014 Salı 09:57 - Son Güncelleme 03 Haziran 2014 Salı 10:19

Alper Potuk, F.Bahçe'de bu sezon orta sahada yaşanacak rekabete dikkat çekti.

A Milli Takım’ın ve Fenerbahçe’nin yetenekli oyuncusu Alper Potuk, önümüzdeki yıllarda Türk futbolunun çıkışa geçeceğini söyledi. Sarı-Lacivertli ekipteki yeni takım arkadaşı Diego Ribas’a da mesaj yollayan 23 yaşındaki yıldız, Sambacı ile orta sahada çetin bir forma rekabeti içine gireceklerini ifade etti.

Fenerbahçe’nin geçen yıl Eskişehirspor’dan transfer ettiği Alper Potuk, ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı. Orta sahada görev yapan ve çoğu maçta şans yakalayan yetenekli futbolcu, takımındaki başarısını A Milli Takım’a da taşıdı. Teknik Direktör Fatih Terim’in güvendiği isimlerden biri olan 23 yaşındaki yıldız, Ay-Yıldızlı ekibimizin Amerika’daki kampında Zaman gazetesine konuştu.

Honduras maçında şanssız şekilde sakatlanan Alper Potuk, Türk futbolunun geleceğinden, hedeflerine varıncaya kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Eskişehirspor’da profesyonel futbolculuğa giden yolun nasıl açıldı?

Eskişehirspor, Süper Lig’e çıktıktan sonra Rıza hocam (Çalımbay) takımın başına geldi. İlk yıl çok kalabalık bir kadro vardı. Kampa çağırdı ama 3 arkadaşım ve bana, bizi ilerleyen zamanlarda alacağını söyledi. Devre arasında henüz 18 yaşımı doldurmadan profesyonel oldum. Ailem attı imzayı. A Takım’da sürekli antrenmanlara başladım. Son hafta Gaziantepspor önünde forma giydim. Ertesi sezon artık oyuna sonradan da olsa giren adamdım. 15, 20, 45 dakika derken 2-1 kazandığımız Fenerbahçe maçıyla birlikte 11’de şans bulmaya başladım. Rıza hoca ayrılınca Bülent Uygun geldi. İlk başlarda şans vermedi, ama o da gelişimime katkı sağladı. Skibbe ile çok iyi bir ilk yarı geçirdim. 2010-11’de Milli Takım’a çağrıldım. Ardından Ersun Yanal hocamla sözleşme imzalandı.

Yıldızının parlamasında Ersun Yanal’ın katkısının olduğunu düşünüyor musun?

Ersun hocam bir buçuk sene boyunca her maç oynattı beni. Eksiklerimi konuşuyorduk. Yapmam gerekenleri anlatıyordu. Gelişim sürecindeydim. Özelliklerim hakkında fikir alışverişinde bulunuyorduk. Çok yardımcı oldu. Mevkiim fazla değişmedi. Orta sahada görev yaptım hep.

Eskişehir’deki performans mı yoksa Milli Takım’daki çıkış mı seni Fenerbahçe’ye taşıdı?

Milli Takım’ın Kadıköy’de oynadığı Macaristan maçında çok iyi performans sergilemiştim. İyi maç çıkardığıma inanıyorum. O karşılaşmanın da muhakkak etkisi olmuştur. Çünkü Milli Takım, Türkiye’de en üst seviyede duruyor. Tabii ki ister istemez her şeye yön veren yerdir. Kulüpler orayı da baz alır. Ancak Fenerbahçe’ye transfer olmamda Eskişehirspor’daki form grafiğim mutlaka daha etkilidir.

İstanbul’a gelmek hayatını nasıl etkiledi?

Çok büyük bir takımdayım. Yaşadığım şehir, camia değişti. Milli Takım’daki arkadaşlar yardımcı oldu. Bu sayede İstanbul’a kolay alıştım. Çok fazla sağa sola gitmiyorum. Avrupa yakasına bile geçmiyorum. Karşıda aşırı trafik oluyor. Yoğun antrenmanlardan sonra trafik yoruyor. Ayrıca çok kalabalık. Şampiyon olduktan sonra biraz gezmeye başladım. Acıbadem’de kalıyorum.

Fenerbahçe’nin başarısının bir sırrı var mı?

Sezon öncesi ilk antrenmanlara başladığımızda motivasyon konuşmaları yapıldı. Bu senenin kulüp tarihi açısından önemi sürekli anlatıldı. Yaşanan kötü süreçten sonra şampiyon olunması gerektiği belirtildi. Hocamız ve Başkanımız Aziz Yıldırım, birebir her toplantıda, her konuşmada bu konudan bahsetti. Bence en büyük etken budur. Maçlarda da taraftarın desteği.

Bu sezon kendini beğendin mi?

Çok iyi bir sezonu geride bıraktık. Neredeyse her maçı kazanıyorduk. Rakiplerimizin de kaybetmesiyle daha rahat şampiyonluğa ulaştık. Kişisel açıdan iyi bir sezon geçirdim. İlk yılda şampiyonluk yaşamak çok güzel. 2’de 2 yapıp 4. yıldızı takmak ise en büyük istediğim. Kaliteli bir kadromuz var. İnşallah seneye de aynı şekilde lige iyi başlayıp çok önemli olan 4. yıldızı biz takarız.

Sözleşmenin sonuna kadar takımında kalır mısın?

Oynadığım sürece şampiyonluk yaşayıp Fenerbahçe’de kaptanlık yapmak istiyorum. 5 yıllık sözleşme imzaladım. İyi bir performans gösterirsem uzatılır. Türkiye’de kaldığım zaman Fenerbahçe’de oynamak isterim.

Ersun Yanal’ın mukavelesinin yenilenmesi hakkında ne düşünüyorsun?

Hocamız da iyi bir sezon geçirdi. Büyük bir puan farkıyla nisan ayında şampiyon olundu. Normal bir şeydi sözleşme imzalanması. Çok doğru bir karar verildi.

Diego Ribas’ın transferini nasıl değerlendiriyorsun?

Diego katılıyor aramıza. Çok kaliteli ve kariyerli bir isim. Bu sezon orta sahada forma rekabeti daha çetin olacak. Elimizden geldiğince oynamaya çalışacağız. Futbolla uğraşan herkes tanır Diego’yu. Bize çok büyük katkı yapacağını düşünüyorum. Uyum sürecini atlatıp takıma çabuk ısınmasını diliyorum.

Avrupa’da hangi ligi tercih edersin?

İspanya Ligi’ni çok beğeniyorum. İspanya’nın başarısı ortada. Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda hep zirvedeler. Kulüp takımları da oldukça başarılı. Yarı finallerde, finallerde iki İspanyol takım dahi oluyor. Bence şu an dünyada bir numara İspanya ligi. İngiltere’yi geçtiler.

Maç başlamadan önce ya da sahaya çıkarken psikolojik olarak özel bir hazırlık yapıyor musun?

Açıkçası herhangi bir uğurum falan yok. Maça çıkmadan önce dua ederim. Annemle her maç öncesi konuşuyoruz. Duasını alırım. Eskiden annemin futbolla alakası yoktu. Babam çok ilgiliydi. Şimdi annem beni takip etmek için evde FBTV’den başka kanal izlemiyormuş.

Milli Takım’da Fatih Terim’le ne değişti?

Fatih Terim’in takımın üstünde çok büyük etkisi var. Şu an iyi bir takım olma yolunda ilerliyoruz. İnşallah bu süreci verimli şekilde tamamlayıp 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazır oluruz. Bütün hocaların bir tarzı var, ama Fatih Terim’inki çok farklı.

Dünya Kupası’nda forma giymek ister miydin?

2014 Dünya Kupası’nı maalesef kaçırdık. Çok üzüldük. Orada olmak isterdim. Hollanda’yı yenip play-off oynamaya çalıştık. Artık hedef 2016. Hocamızla birlikte iyi hazırlanıyoruz. Elemelere galibiyetle başlayıp 2016’da olmayı hedefliyoruz.

Türk futbolunun geleceğini nasıl görüyorsun?

Son dönemde iyiye doğru gidiyoruz. Çıkış sürecine girdik. Bundan sonra başarılar gelecektir. Avrupa’da bizi temsil eden takımlar her an bir başarı yakalayabilir. Milli Takım da aynı şekilde. Kötü günler geçmişte kaldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz