Futbol

Alpler'in zirvesine Antalyaspor bayrağını dikecek

15 Haziran 2015 Pazartesi 11:04 - Son Güncelleme 15 Haziran 2015 Pazartesi 11:18

Antalyalı dağcı, Antalyaspor bayrağını Alpler'in zirvesine dikmek için hazır...

Antalyalı dağcı Barış Çetintürk, Antalyaspor bayrağını İsviçre Alpleri'nde bulunan Matterhorn Dağı'nın zirvesine dikecek.

Antalyaspor bayrağını iki yıl önce Erciyes Dağı zirvesine diken dağcı Barış Çetintürk, taraftarı olduğu takımın Spor Toto Süper Lig'e çıkmasının ardından bayrağı bu sefer İsviçre Alpleri'nde bulunan 4 bin 478 metre yüksekliğe sahip Matterhorn Dağı'na dikmeye hazırlanıyor.

Bunun için 20 Haziran Cumartesi günü yola çıkacak Çetintürk, 21 Haziran Pazar günü de ekip arkadaşları Hasan Altuntaş ve Bryan Keith ile birlikte Matterhorn Dağı'na tırmanışa geçecek. 4 bin metredeki kampta mola verecek ekip, hava şartlarının uygun olması halinde tırmanışını tamamlayacak ve Antalyaspor bayrağını zirveye dikerek inişe geçecek.

Dünyadaki tek üçgen özelliği taşıyan ve 3 bin metreden sonra karla kaplı olan dağda zirveye yakın yerlerde yaz aylarında bile kar yağıyor. Barış Çetintürk ve arkadaşları, kaya ve buzul tırmanışı ile dağa çıkacak.

Barış Çetintürk, yaptığı açıklamada, dünyanın görsel anlamda en güzel dağlarından Matterhorn'un aynı zamanda piramit görüntüsü ile zorlu bir yer olarak bilindiğini belirterek, "Tırmanışımız iki gün sürecek. 4 bin metrede kamp yapıp, hava durumunu kontrol edeceğiz. Hava şartları uygun olduğu anda da zirve yapacağız. Kırmızı beyaz formamızla Antalyaspor bayrağını zirveye dikeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz