Futbol

Altyapının lideri Gençlerbirliği

02 Şubat 2021 Salı 17:18 - Son Güncelleme 03 Şubat 2021 Çarşamba 15:07  |  Kaynak : TRT SPOR

Süper Lig'de zor günler geçiren Gençlerbirliği, altyapı performansıyla dikkat çekiyor. Başkent ekibinin altyapısında yer almış 21 futbolcu bu sezon ligde süre alma fırsatı buldu.

Süper Ligde sezonun ilk yarısı geride kaldı. Ara transfer sezonunun da tamamlanmasıyla birlikte gözler ligin ikinci yarısına çevrildi.

Ligde şu ana kadar oynanan maçlarda en fazla Gençlerbirliği altyapısından futbolcu süre aldı. Başkent ekibinin altyapısında yer almış tam 21 futbolcu ligde forma giyme şansı buldu.

Ara transfer sezonunda Fenerbahçe'ye imza atan İrfan Can Kahveci de kırmızı-siyahlıların futbolcu fabrikasının bir ürünü idi.

Bu alanda Gençlerbirliği'ni; 17 oyuncuyla Fenerbahçe, 14 oyuncuyla Beşiktaş ve 13 oyuncuyla Galatasaray'ın altyapısında yer almış futbolcular takip etti.

Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Çaykur Rizespor ve Gaziantep Futbol Kulübü'nün ise altyapıda yer almış hiçbir oyuncusu bu sezon ligde süre alamadı.

Altyapı oyuncularına en çok süre de Gençlerbirliği'nden

Yetiştirdiği oyuncuya kendi takımında en fazla forma şansı veren Süper Lig ekibi ise yine Gençlerbirliği oldu. Kırmızı-siyahlılar bu sezon 12 altyapı oyuncusuna ligde süre verdi.

Bu alanda ise Başkent ekibini; 7 oyuncuyla Trabzonspor ve 5 oyuncuyla Beşiktaş takip etti.

Bu sezon TFF 1. Lig'de mücadele eden Bursaspor'un altyapısından yetişen 14 oyuncu da şu ana kadar Süper Lig'de farklı takımlarda süre buldu.

Süper Lig ekiplerindeki altyapı oyuncularının sayıları

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz