Futbol

Antalyaspor, Trabzon'da ilkin peşinde

27 Aralık 2013 Cuma 10:41 - Son Güncelleme 27 Aralık 2013 Cuma 10:53

MP Antalyaspor'da hedef, Avni Aker Stadyumu'nda ilk galibiyeti almak.

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Medical Park Antalyaspor, Avni Aker Stadyumu'nda Trabzonspor'a karşı ilk galibiyetini almayı amaçlıyor.

Ligde oynadığı son üç karşılaşmada Sanica Boru Elazığspor'a 4-1, Gençlerbirliği'ne 3-2 yenilen, Kasımpaşa ile de 1-1 berabere kalan Medical Park Antalyaspor, ligin alt sıralarından kurtulmak için deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçında mutlak galibiyet hedefliyor.

Lig tarihinde hiç galibiyet elde edemediği Avni Aker Stadyumu'nda bordo-mavililerle karşılaşacak kırmızı-beyazlı ekip, rakibiyle deplasmanda 18 kez karşı karşı karşıya geldi.

Avni Aker Stadyumu'nda bordo-mavili takıma 10 maçta mağlup olan Medical Park Antalyaspor, 7 kez de berabere kaldı. Kırmızı-beyazlı ekibin rakibini deplasmanda yendiği tek maç Avni Aker Stadyumu'nda değil, 1998-1999 sezonunda tarafsız saha olarak Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynandı. Bu maçta ve kırmızı-beyazlı takım, Fazlı (2) ve Kamil'in golleriyle rakibini 3-2 mağlup etti.

İki takım arasında deplasmanda oynanan maçlarda bordo-mavili ağları 14 kez havalandıran Medical Park Antalyaspor, kalesinde 35 gol gördü. Kırmızı-beyazlı takım, Avni Aker Stadyumu'nda en farklı mağlubiyeti ise 2000-2001 sezonunda 4-0'lık skorla aldı.

Medical Park Antalyaspor, çıkışa geçmek istiyor

Geçen sezonu başarılı geçiren ve ligin ilk yarısını üçüncü sırada tamamlayan kırmızı-beyazlı takım, bu sezon ise istediği sonuçları alamayınca puan cetvelinde alt sıralarda yer aldı.

Ligin ilk yarısında geçen sezon 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 30 puan toplayan Medical Park Antalyaspor, bu sezon ise ligin ilk yarısının tamamlanmasına bir hafta kala 4 galibiyet, 6 beraberlik, 6 mağlubiyetle 18 puan toplayabildi.

Trabzonspor galibiyeti ile ligin ilk yarısını 3 puanla tamamlamayı hedefleyen Medical Park Antalyaspor, mağlup olması durumunda düşme hattına daha da yaklaşacak.  

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz