Futbol

Aslan Kartal'ın ensesinde!

04 Mayıs 2015 Pazartesi 23:02 - Son Güncelleme 04 Mayıs 2015 Pazartesi 23:08

Akhisar'ı deplasmanda yenen G.Saray zirve takibini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Galatasaray, sezonun bitimine 5 hafta kala ligde averajla ikinci sıradaki yerini korudu.

Akhisar Belediyespor karşısında ilk yarıyı Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 önde tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdürdü ve 29. haftayı 3 puanla kapattı.

Puanını 64'e çıkarak tekrar ikinci sıraya yükselen Galatasaray, averajla Beşiktaş'ı takibini sürdürdü.

Deplasmanda 10. galibiyet

Bu sezon dış sahada Beşiktaş'tan sonra en başarılı ekip olan Galatasaray, 15. deplasman maçında 10. galibiyetine ulaştı. Sarı-kırmızılı ekip, 10 galibiyetin dışında 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Bu müsabakalarda 26 gol atıp, kalesinde 17 gol gören Galatasaray, dış sahada 31 puan topladı.

İki deplasman maçı daha bulunan Galatasaray, geçen sezon dış sahada 24 puan almıştı.

Geçen hafta Gaziantepspor'u 1-0 yendiği müsabakayla ligde 10 maç aradan sonra bir müsabakayı gol yemeden tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, bu hafta da Akhisar Belediyespor karşısında kalesini gole kapattı.

Burak Yılmaz, ligde 16. golüne ulaştı

Ligde son golünü 21 Mart'ta oynanan Kasımpaşa karşısında kaydeden Burak Yılmaz, Akhisar Belediyespor maçında takımının 2 golüne imza attı.

Süper Lig'de 24. maçında 16. golüne ulaşan Burak Yılmaz, geçen sezon bu gol sayısını 32 karşılaşmada yakalamıştı.

Galatasaray, Burak Yılmaz'ın bu sezon gol attığı 13. karşılaşmayı da galip tamamladı. Golcü futbolcu Akhisar Belediyespor'a karşı 6. maçında 8. kez bu sevinci yaşadı.

Burak Yılmaz, maçın 84. dakikasında taraftarlarının alkışlarıyla yerini Umut Bulut'a bıraktı.

Alex Telles cezalı duruma düştü

Galatasaray'da sarı kartla cezalandırılan Alex Telles, cezalı duruma düştüğü için gelecek haftaki Torku Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılı ekipte Fernando Muslera, Semih Kaya, Yekta Kurtuluş, Olcan Adın, Umut Bulut ve sakatlığı bulunan Hamit Altıntop ise ceza sınırında bulunuyor.

Akhisar Belediyespor, puan alamadı

Son 3 sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a karşı 20 puan elde eden ve bu ekiplerden en fazla puan toplayan ekip olan Akhisar Belediyespor, ligin ilk devresinde olduğu gibi Galatasaray'a mağlup oldu.

Bu takımlarla Manisa'da oynadığı son 6 maçta yenilmeyen Akhisar Belediyespor'un bu serisi Galatasaray maçıyla sona erdi.

Ege temsilcisinde sarı kart gören Kadir Keleş cezalı duruma düştü.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz