Futbol

Avcı'dan stoper transferi açıklaması

05 Şubat 2022 Cumartesi 19:47 - Son Güncelleme 06 Şubat 2022 Pazar 02:08  |  Kaynak : AA

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında ağırladığı Kasımpaşa'yı 1-0 yenen lider Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, iyi bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi. Avcı, stoper transferi konusundaki soruyu da yanıtladı.

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin son 5 maçını hak ederek kazanmış, yaş ortalaması düşük, koşu mesafesi yüksek bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, "Savunmada da hücumda da planları olan bir takımla karşılaştık. Bu maçın zor geçeceğini oyuncularımla hafta başı paylaştım. Özellikle taktik çalışması yaparken 3. bölgede nasıl baskı yapacağımızı konuştuk. Oyunun başlangıcında bunu doğru uyguladık, golü bulduk. İkinci, üçüncü golü de bulabilirdik." dedi.

İkinci bölgede nereyi kapatacaklarını, birinci bölgede de ortalara nasıl pozisyonlar alacaklarını çalıştıklarını anlatan Avcı, şöyle devam etti:

"Takım savunmasında oyuncularım iyi iş çıkardı. Her zaman söylüyorum, takım savunması bizi şampiyon yapacak. Bunu ilk yarı itibarıyla daha doğru yaptık. Geçişlerde rakip çok çabuk geri dönüyor. Girdiğimiz pozisyonlar var. Kenar ortasında doğru durmamıza rağmen seken toptan verdiğimiz pozisyon var. İkinci yarıda rakip oyuna tamamen genişlik verdi. Oyunun bu şekilde zor geçeceğini biliyorduk. Rakip topa sahip oldu. Direkten dönen bir topları var. Oyunda biraz daha anları doğru yaşamamız gereken bir ikinci yarı oynadık. Çünkü topa sahip olduğun zaman erken kaybedersen, genç takıma karşı hızlı nabızla oynamak kolay değildir. Bazen bunu doğru yaptık, bazen de bir an evvel ikiyi bulmak için final paslarını erken attık."

"Bunun mutluluğunu hep beraber yaşayacağız"

Ligin boyunun kısalmaya başladığını belirten Avcı, "Galibiyet çok önemli. Bugün ligin en çok gol atan takımıyız. En az gol yiyen iki takımından biriyiz. Çok sağlıklı gidiyoruz. Her maç kolay olmayacak. Bundan sonrakiler de zor olacak. Sahanın içinde olmamız lazım. Bugün Peres'in atılmaması lazım. Eksik kalmamamız lazım. Oyunun son dakikalarını doğru planlamamız lazım. İyi bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldık. Taraftar takıma sonuna kadar destek verdiğinde, 12. oyuncu gibi bizle beraber oluyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Zaman daralıyor. Bunun mutluluğunu hep beraber yaşayacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

"Stoper transferi şu an tıkalı gibi duruyor"

Avcı, stoper oyuncusu transferi konusunda bir soru üzerine, "Yabancı kontenjanı olarak doluyuz. Yerli oyuncularla ilgili temaslarımız yapıldı. Şu an oyuncu almak için almayacağım. Doğru oyuncu varsa alacağım. Stoper transferi şu an tıkalı gibi duruyor. Denswil, Ahmet Can, Taha var. Onu da görüp hazırlayacağız. Dorukhan dahil orada oynatabilirim. Beşiktaş'ta da kullandım orada. Denswil doğru gidiyor. Hüseyin Türkmen var. Bu toprağın oyuncusu, buradan çıkmış. Sürece bakacağız." ifadelerini kullandı.

Takımda şampiyonluk stresinin olduğu ancak sonuca gitmeyi de başardığına ilişkin soru üzerine de Avcı, şunları söyledi:

"Şampiyonluğa giden yollar, hep dikenli, zor, meşakkatlidir. Her maçı böyle çok iyi oyunlar oynayarak kazanamazsınız. Dünyanın en iyi takımları, bunu yapamıyor. Trabzonspor, Avrupa'da puan ortalaması olarak en yüksek yerde. Maç kazanıyorsunuz. 3-0'a da 1-0'a da 3 puan veriyorlar. Oyun içinde detaylar belirleyici. Herkesin oyuncu kalitesi var. Oyun organizasyonları artmaya başladı. Antrenör kalitesi yükseldi. Kasımpaşa'yı, Konya'yı tebrik ediyorum. Başakşehir'de Emre Belözoğlu iyi şeyler yapıyor. Alanyaspor da öyle. Oyun kalitesi var. Onun için her maç bundan sonra da zor olacak."

"Marek Hamsik önümüzdeki hafta olur"

Avcı, sakatlığı nedeniyle takımda yer alamayan Marek Hamsik'in İttifak Holding Konyaspor maçında forma giyip giyemeyeceği yönündeki soruya da, "Hamsik bugün olabilirdi. Son ana kadar bekledik. Hafif ağrısı var ve onu rahatsız ediyor. Tedavisi devam ediyor. Umarım önümüzdeki hafta olur. Onunla başka, onsuz başka oyun... Oyuncu belirliyor bazen oyunları." yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz