Futbol

Avrupa'nın en "farklı" lideri Trabzonspor

21 Şubat 2022 Pazartesi 12:07 - Son Güncelleme 21 Şubat 2022 Pazartesi 12:24  |  Kaynak : TRT SPOR

Trabzonspor, bu sezon başarılı çizgisiyle birçok dev kulübü geride bıraktı. Bordo-mavililer, Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Spor Toto Süper Lig'de takipçisine en fazla fark atan lider oldu.

Şampiyonluk yürüyüşüne dolu dizgin devam eden Trabzonspor, Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Spor Toto Süper Lig baz alındığında en yakın rakibine, en fazla fark atan lider konumunda...

Karadeniz ekibi, Aytemiz Alanyaspor'u 4-0 yenerek yoluna kayıpsız devam etti. Bordo-mavililer, bu sonuçla 26. haftayı 63 puanla zirvede kapattı.

Trabzonspor'un en yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor'un 1 maçı eksik 49 puanı bulunuyor. Bu sonuçla, bordo mavililerle takipçisi arasındaki puan farkı 14'e çıkmış oldu.

Bu alanda Trabzonspor'u, Avrupa'da sadece Paris Saint Germain izliyor. 59 puanı bulunan Fransa Lig 1 lideri, en yakın rakibi Marsilya'nın 13 puan önünde yer alıyor.

İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya'da ise amansız bir şampiyonluk yarışı yaşanıyor.

Trabzonspor, Avrupa'nın üst düzey liglerine bakıldığında yenilgi sayısının azlığı ile de dikkat çekiyor. Karadeniz ekibi, bu sezon sadece Fraport Tav Antalyaspor maçından puansız ayrıldı.

5 büyük ligde şampiyonluk yarışına devam eden takımlardan Paris Saint Germain, Liverpool, Real Madrid ve Sevilla ise 2'şer karşılaşmasını kaybetti.  

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz