Futbol

Aydınus'u topa tuttu

23 Aralık 2013 Pazartesi 10:44 - Son Güncelleme 23 Aralık 2013 Pazartesi 10:46

Trabzonspor, Galatasaray maçının hakemine tepkili...

Spor Toto Süper Lig'de dün deplasmanda Galatasaray'a 2-1 yenilen Trabzonspor'da, karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus'a tepki gösterildi.

Kulüp basın sözcüsü Yakup Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, bu sezon oynadıkları maçların çoğunda hakem hatalarıyla karşılaştıklarını, bu hataların canlarını yaktığını belirtti.

Galatasaray maçında iyi bir futbol oynadıklarını ifade eden Aslan, "Ancak Fırat Aydınus'a takıldık. Aydınus, bütün takdir haklarını Galatasaray'dan yana kullandı. Ne faullerde ne de kartlarda adaletli ve tutarlıydı. Faullerde bizim oyunculara kart, Galatasaraylı oyunculara ise nasihatle yetindi" ifadelerini kullandı.

Mustafa Yumlu'ya gösterilen sarı kartın yanlış olduğunu savunan Aslan, şöyle devam etti:

"Colman ile Riera'nın pozisyonunda olayı başlatan ve ilk tokadı atan Rieraydı. Colman dürüst davranıp kendini yere atmadı, Riera ise dürüst davranmayıp Colman'ın eli yüzüne değmediği halde kendini yere attı ve adeta kart göstermek için hazır bekleyen hakem Colman'ı infaz etti. Aynı hakem ilk yarıda Melo'nun Olcan'a yaptığı sakatlayıcı harekete kart gösterme gereği duymadı. Oysa dirsek ve kalça karışımı bir hareketi ile Olcan'ı sakatlamıştı. Drogba ve Sneijder maçta yardımcı hakem gibiydiler. Hakem Aydınus, genelde onların gözünün içine ve hareketlerine bakarak kararlarını verdi."

"Trabzonspor, puan alabilecek bir oyun sergiledi"

"Trabzonspor çok iyi olmasa da Galatasaray'dan puan alabilecek bir oyun sergiledi" diyen Aslan, "Galatasaray'ın yakaladığı 4 pozisyon da uzaktan atılan Sneijder'in şutları ile geldi. Oysa Trabzonspor'un bir topu direkten döndü, bir kaç net gol pozisyonu da ya kaleci Muslera kurtardı ya da oyuncularımız kaçırdı" ifadelerini kullandı.

Aslan, bu tür hakem yönetimleriyle ne Türk futbolu ne de Türk hakemliğinin aşama kat edemeyeceğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Tablo ortada, Türk milli takımı uluslararası kupalarda yok, hakemlerimiz elit kategoriye çıkacak yerde alt kategorilere indirilmekte. Çünkü, Avrupa'da maç yönetirken tarafsız ve iyi maç yönetmezseniz bedelini ödetirler size. Ülkemizde ise büyük takımların lehine karar verirseniz kararınızın doğruluğu bakılmadan ödüllendirilirsiniz. Fark bu işte."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz