Futbol

Aziz Yıldırım noktayı koydu

25 Aralık 2014 Perşembe 19:33 - Son Güncelleme 25 Aralık 2014 Perşembe 21:26

Aziz Yıldırım katıldığı programda Emenike'yle ilgili iddialara cevap verdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "3 Temmuz'da yaşadıklarımızı bugün futbol takımı yaşamaya başladı. Bir algı operasyonu yapılıyor" dedi.

Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu, Selim Kosif ve Yalçın Haker ile Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde futbol takımını ziyaret eden ve antrenmanı izleyen Yıldırım, FBTV'nin canlı yayınına katıldı.

Spor kamuoyunda Fenerbahçe'yi kötüleyerek bir algı operasyonu yapıldığını, ligin ilk devresinde kalan iki maçı da kazanarak, devre arasına lider gireceklerine inandığını belirten Yıldırım, "Fenerbahçe geçen yılın şampiyonudur. Geçen seneki takım, bu seneki takımdan çok ileride değil" dedi.

Yıldırım, 3 Temmuz 2011'de başlayan süreci başka bir kulübün yaşaması durumunda Fenerbahçe gibi ayakta duramayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Haklı olduğumuzu hep söyledik. Daha belgeler çıkacak. 2009'da Devrimci Karargah'la beraber, futbolda suç olmamasına rağmen şikeyle ilgili, cebir şiddet ve ekonomik kazanç sağlama diye dinleme kararları almışlar. Başka isimlerle dinlemelere alınmış. Hatta o zaman sezon sonuna kadar bazı bakanlar çıktılar, 2010 yılındaki şampiyonluğu Fenerbahçe son maçta kaybetti, daha öncesi için bunda şaibe olduğunu söylediler. Bir hafta sonra Fenerbahçe kaybedince şaibe de bitti, alınan tapeler, her şey kayboldu, her şey birden bire su altına gitti. Onlar bir gün çıkacak. Çıkartmak için de her türlü mücadeleyi vereceğiz. 3 Temmuz'da yaşadıklarımızı bugün de futbol takımımız yaşamaya başladı. Bir algı operasyonu yapılıyor."

"Herkes bilsin Fenerbahçe'nin kupada iddiası yok"

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynamanın kulübe büyük bir maddi külfet yarattığını ifade eden Yıldırım, "Herkes bilsin Fenerbahçe'nin kupada iddiası yok" dedi.

Fenerbahçe'nin her maçta 250 bin avro maç başı ücret ödemek zorunda kaldığını anlatan Yıldırım, "Kazanırsanız 40 bin dolar alıyorsunuz. 6 maçta futbolculara 1,5 milyon avro sadece futbolculara ödenen para. Karşılığı hepsini kazanırsanız 240 bin dolar. Diğer olayları da yaşarsanız büyük takımlar için handikap. Kupanın yeniden organize edilmesi, eleme usulünü getirmek lazım. Bizler gibi büyük kulüplerin de az maç yapıp bu işi bitirmesi lazım" diye konuştu.

Geçen yıldan önceki iki sezon üst üste Türkiye Kupası'nı kazandıklarını anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Uzun süre almamıştık, esprisi vardı o da kayboldu. Bir taraftan kulüplere, borcun olmayacak futbolcuya diyorsun, bir taraftan da borç yaratmak için böyle bir sistem ortaya koyuyorsun. Böyle bir saçmalık olmaz. Ben futbolcuya ödeyemeyeceğim parayı, neden gidip bankadan borç alıp onlara dağıtayım. Federasyon buna çare bulacak. Seyirci gelen yok. Stadın açılıp kapanması 500 milyar. Kulüplere bir taraftan borç yapma diyorsun, bir taraftan da borçlandırmak için her türlü şeyi yapıyorsun"

"Taraftar gelsin bu takıma sahip çıksın"

Yıldırım, sarı-lacivertli tarafarları takıma sahip çıkmaları için maçlara çağırdı.

Fenerbahçe'in 2013-2014 sezonunda şampiyon olduğunu, geçen sezonun kadrosunun korunup, sadece Diego transferiyle takviye yapıldığını anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"UEFA ve TFF kriterlerini tutabilmek, maddi anlamda açık vermemek için bu sistemde lige başladık. Bugün ligde üçüncü sıradayız. Mersin İdmanyurdu ve İstanbul Başakşehir maçlarını alırsak, inanıyorum ilk devreyi lider bitireceğiz. İkinci devrede avantajlarımız var. Oynamadan kazanamazsınız. Basındaki baronlar ısrarla Fenerbahçe'nin çok kötü olduğunu yazıp, Fenerbahçelilerin kafasını karıştırıyorlar. Geçen seneki takımımız bu seneki takımdan çok ileride değil. Taraftar stada gelsin, bu takıma sahip çıksın. İnanıyorum ki bu çocuklar istediklerini verecek. Ama bir maç, iki maç destekleyelim. Herkes baronların yazdıklarına inanıp bu takımın arkasından çekilirse bu çocuklar üzülüyorlar zaten, daha çok üzülecekler. İkinci devre iyi hazırlanacağız ve şampiyon olacağız. Rahat olsunlar. Fenerbahçe diğer büyük takımlardan iyi durumda"

Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri ve havuzun olduğu arazilerle ilgili medyada yer alan haberler üzerine de konuşan Yıldırım, şöyle devam etti;

"Faruk Ilgaz'ın yeri için mahkemeliğiz, senede 3 milyon kiralama için ödeme yapıyoruz. Yanımızda Galatasaray tesisleri var, İstanbul Yelken ve birkaç tesis daha var. Hepsi bizim durumumuzda. Herkesi yazın gazetecilik yapıyorsanız. Gazeteci olan dürüst namuslu olacak. Biz her sene 10-15 milyon arasında devlete kira parası ödüyoruz. Okulu 70 milyona aldık, devlete ödüyoruz. Hangi kulüp ödüyor? 90 milyon geçen sene vergi ödedik, hangi kulüp ödedi? Bizi inceliyorlar şu anda. Atletizmde, yüzmede, boksta çocuklara ödediğimiz paranın yüzde 15 stopajını yatırmış mıyız, yatırmamış mıyız bundan dolayı ceza kesiyorlar. Türk sporunu dizayn etmek lazım. Konuşmakla da olmaz."

"Emenike'yi satmayacağız"

Emenike'nin menajerinin kendileriyle konuştuğunu, ona Nijeryalı futbolcuyu satmayı düşünmediklerini, umutlu olduklarını söylediklerini kaydeden Yıldırım, "Burada kalacak. Kaybetmek kadar kolay bir şey yok" dedi.

Yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu da sezona ait istatistik verileri değerlendirdiği konuşmasında, "Ortalık yangın yerine döndürülmeye çalışılıyor. Bu oyuna gelmesin taraftarımız. 3 Temmuz'u yaşayanlardan birisi olarak söylüyorum. Bize yapılmaya çalışılan operasyonun çok benzeri, futbol takımı üzerinden yapılmaya çalışılıyor. Fenerbahçeliler bu tür haberlerden uzak dursunlar" diye konuştu.

Yıldırım ve yöneticilerin antrenman öncesi futbolcularla ve teknik heyetle sohbet ederek, Spor Toto Süper Lig'de 27 Aralık Cumartesi günü Mersin İdmanyurdu ile yapacakları maçı öncesi, takıma moral verdiği bildirildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz