Futbol

Başakşehir lider dönmek istiyor

01 Ekim 2016 Cumartesi 11:19 - Son Güncelleme 01 Ekim 2016 Cumartesi 08:25

Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor'u deplasmanda mağlup ederek liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 2 Ekim'de Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak Medipol Başakşehir, rakibi karşısında kazanarak liderlik koltuğundaki yerini korumak istiyor.

Süper Lig'deki ilk 5 maçını kaybetmeyen turuncu-lacivertliler, haftaya 13 puanla lider girdi.

Sezonun ilk haftasında evinde Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, ikinci haftada ise deplasmanda Bursaspor'u 2-0 yendi. İstanbul ekibi, 3. haftada Kasımpaşa'yı 3-1, 4. haftada ise deplasmanda Gaziantepspor'u 1-0'lık skorlarla geçerken, son maçında Osmanlıspor ile 2-2 berabere kalıp ilk puan kaybını yaşadı.

Aytemiz Alanyaspor ise 4-1'lik Beşiktaş yenilgisiyle başladığı ligin ikinci haftasında Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Üçüncü haftada deplasmanda Gençlerbirliği ile golsüz berabere kalan Aytemiz Alanyaspor, 4. haftada Trabzonspor'u 3-0 yenip, son maçında Adanaspor'a 3-2 kaybetti. Ligin yeni ekibi, ilk 5 haftada 7 puan topladı.

Aytemiz Alanyaspor ile Medipol Başakşehir arasında Alanya Oba Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı, hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

- Medipol Başakşehir 14 maçtır kaybetmiyor

Medipol Başakşehir, Süper Lig'de oynadığı son 14 maçı kaybetmedi.

Bu sezon ilk 4 karşılaşmasını kazanan, son maçından ise beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, geride kalan sezonun son 9 müsabakasında da yenilmemişti.

İstanbul ekibi, ligdeki son yenilgisini geçtiğimiz sezonun 25. haftasında Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik skorla almıştı.

- Emre ve Mahmut dönüyor

Medipol Başakşehir'de sakatlıkları geçen kaptan Emre Belözoğlu ile Mahmut Tekdemir, teknik direktör Abdullah Avcı'nın şans vermesi halinde forma giyebilecek.

Turuncu-lacivertli ekip, sakatlıkları süren Doka ve Alparslan Erdem'den ise yararlanamayacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz