Futbol

Başakşehir'de hedefler yüksek

16 Ağustos 2014 Cumartesi 20:45 - Son Güncelleme 16 Ağustos 2014 Cumartesi 20:47

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı hedeflerini açıkladı.

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oluşturacakları yapıyla herkesin saygı duyacağı ve sempatiyle bakacağı bir takım olmak istediklerini söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren lacivert-turunculu takımın İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yaptığı antrenmandan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Avcı, yeni bir yapılanma olmasına rağmen önceden tanıdığı oyuncu grubu ve yönetimle çalışacağını belirterek, "Geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak fair-play ruhuyla, herkesin keyif aldığı bir takım oluşturmuştuk. Bugünün futbol gerçeklerine göre takımımızı daha da yukarı taşıyıp, herkesin saygı ve sempati duyduğu bir ekip olmak istiyoruz" diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, Türkiye'nin İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı gibi tesisleri kazanmasının önemli olduğuna değinerek, "Bu tesisi daha da iyi hale getireceğiz. Bunun yanında da kısa vadede transferlerimizi yaptık. Benim dönemimden kalan ve geçen sezon şampiyon olan kadroda hizmet eden oyuncular var. Bunların organizasyonunu ve adaptasyonunu sağlamaya çalışıyoruz. Şu anda sağlıklı bir biçimde yürüyor. Umarım lig başladığında, bunun karşılığını alırız" ifadelerini kullandı.

Yeni sezon hazırlıklarına İstanbul'da başladıktan sonra Hollanda kampıyla devam ettiklerini hatırlatan Abdullah Avcı, şöyle devam etti:

"Bizi mutlu eden taraf, oyuncularımızın antrenmana katılım sayısının yüksek olması. Çok önemli bir sakatlık yaşamadık. Antrenman tempolarının yüksek olması, beni mutlu ediyor. Verdiklerimizi geri alma süreci çok kısa. Yüzde 100 hazır değiliz ancak önümüzde 2 haftalık bir dönem var. Hollanda kampında yaptığımız maçlarda oyun kalitesi artarak gitti. Umarım son 2 haftayı en iyi şekilde değerlendirip, lige hazır ve galibiyetle başlamak isteyen bir takım olacağız."

"Transfer çalışmaları devam ediyor"

Abdullah Avcı, Fenerbahçe'den Bursaspor'a transfer olan eski öğrencisi Sammuel Holmen'i kadrolarına katamadıklarını anlatarak, "Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Ekibim ve benim için uygun bir oyuncu bulursak, transfer yapacağız. Olmazsa transferi kapatıyoruz. Elimde çok iyi bir oyuncu grubu var. Onların ilk yarıdaki performansı, devre arasında transfer yapıp yapmayacağımızı gösterecek" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye genelinde bir spor kültürünün oluşması gerektiğini de dile getiren Avcı, "Bu bir yarış. Futbol güzel bir oyun. Biz de kendi takımını destekleyen, rakibine saygı gösteren ve rakibini de alkışlayan bir seyirci profili istiyoruz. Kulüp olarak iyi sonuçlar aldıkça, bilinçli seyircimizin artacağını düşünüyorum" dedi.

Visca: "Hedefimiz sezonu ilk 6'da bitirmek olacak"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor da dahil olmak üzere lacivert-turunculu takımdaki 4. sezonuna başlayacağını anlatan Boşnak futbolcu Edin Visca, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Kulübümüz yeni atılımlarda bulundu. Yeni bir stadımız var. Abdullah Hoca da geri döndü. Bu yapılanmayla hedefimiz, sezonu ilk 6 içinde bitirmek olacak" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Milli Takımı ile 2014 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele ettiğini hatırlatan Visca, "Her futbolcu kendi milli takımıyla büyük turnuvalarda yer almak ister. Biz Dünya Kupası'nda mücadele ederek bunu başardık. İnanılmaz bir tecrübeydi. Aksilikler olmazsa amacımız bu milli takım kadrosuyla 2016'daki Avrupa Şampiyonası'nda yer almak" şeklinde konuştu.

Öte yandan, İstanbul Başakşehir, yeni sezon hazırlıklarını Abdullah Avcı yönetiminde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü. Çalışmayı İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile yönetim kurulu üyesi Zafer Topaloğlu da izledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz