Futbol

"Başakşehir'in başarısı örtülemez, gizlenemez"

17 Ocak 2019 Perşembe 13:51 - Son Güncelleme 17 Ocak 2019 Perşembe 17:33

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Spor Toto Süper Lig'de lider durumunda bulunan takımları hakkında, "Siyasiler tarafından destekleniyor." ve "İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketleri kulübe sponsor oluyor." iddialarına tepki gösterdi.

Gümüşdağ, teknik direktör Abdullah Avcı'nın sözleşmesinin uzatılması için 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen imza töreninde soruları yanıtladı.

Duayen gazeteci Şansal Büyüka'nın, "Başakşehir için 'Siyaset Başakşehir'in şampiyon olmasını istiyor ve bunu destekliyor.' ve 'Arda Turan transferine İstanbul Halk Ekmek'in sponsor olduğu.' iddiaları için ne söylersiniz." şeklindeki sorusu üzerine Gümüşdağ, "100 yıllık çınarlarla yarışta olduğunuzda bunların konuşulması çok doğal. Herhalde bizi konuşanların çoğu, 5 yıl öncesini veya başka şeyleri hayal ediyor. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, 7 ortaklı bir anonim şirkettir. Bu şirketin doğru veya kötü yönetilmesinden biz sorumluyuz. Kötü yönetiminden mal varlığımızla mesulüz. Göztepe ve Kasımpaşa hariç mevcut kulüplerin böyle bir şeyi söz konusu değil. Aslında biz, zoru başarıyoruz. Eğer bugüne kadar siyaset müdahale etseydi Çaykur Rizespor veya geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediyespor düşmezdi. Bunlar çok mantıksız şeyler. Haksızlık da ediyorlar. Herhangi bir şirketin bize sponsor olma olasılığı sıfır. Bunlar Sayıştay'a tabii şirketler. Böyle bir şey mümkün değil ama konuşuyorlar." diye konuştu.

2017-2018 gelirleriyle ilgili hazırladıkları grafiği paylaşan turuncu-lacivertli kulübün başkanı, "Süper Lig ve Türkiye Kupası gelirlerinin bütçedeki payı yüzde 36,2. UEFA gelirleri yüzde 17,9. Oyuncu satış geliri, 26,5. Reklam, isim hakları, sponsorluk gelirleri yüzde 16. Burada bir yanlışlık ve haksızlık yapıyorlar. Bütçemizin sadece yüzde 16'sı sponsorluk geliri." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz