Futbol

Başkan adayları başvurularını yaptı

04 Ocak 2016 Pazartesi 18:20 - Son Güncelleme 04 Ocak 2016 Pazartesi 16:22

Bursaspor'da kongreye doğru başkan adayları da başvurularını yapmaya başladı.

Bursaspor'da 11 Ocak'ta gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesi başkan adayları Cevdet Yıldız, Ersin Kurtuluş, Recep Günay, Ali Ay, Timur Noyan ve Burhan Vatan başvurularını yaptı.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adayların resmi başvurularını kabul ettiklerini söyledi. Sevinç, kongrenin ilk toplantıda yapılmasını istediklerini belirtti.

Başkan adaylarından Cevdet Yıldız, kongrenin Bursaspor camiası için hayırlı olmasını dilediğini kaydetti.

Ersin Kurtuluş ise zeytinci ve mali müşavir olduğunu vurgulayarak, "Bursa'da bu kadar zengin varken hiçbirinin aday olmaması düşündürücü. Ben de buna tepki koymak adına aday oldum. Herkese kısıtlı imkanlarla kulübün başarılı bir şekilde yönetilebileceğini göstermek istiyorum" dedi.

Diğer aday Recep Günay da kulübün mali durumuna dikkati çekmek için aday olduğunu bildirdi. Daha önceki yönetimlerin kongrelerde ibra edildiğini ifade eden Günay, "Bursaspor'un düştüğü durum ortada. Birileri bunun hesabını verecek. Bunun için aday oldum" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan adaylarından Ali Ay, şahısların değil Bursaspor'un önemli olduğunu vurguladı. Yönetimde olmamasına rağmen yeni stattan ilk loca alan kişi olduğunu anlatan Ay, şunları söyledi:

"Ayrıca pilot takım Yeşil Bursa'ya sponsor oldum. Şahıslar değil Bursaspor önemli. Benim başkan seçilmem çok önemli değil. Eğer seçilemezsem, seçilecek başkan ve yönetime destek vermeye devam edeceğim. Diğer adayların da benim gibi düşünmesini istiyorum."

Adaylardan Timur Noyan ise seçilecek başkan ve yönetimin elinin güçlenmesi adına kongrenin 11 Ocak'ta yapılması gerektiğine dikkati çekti. Seçime çok kısa bir süre kaldığını vurgulayan Noyan, şöyle devam etti:

"Projelerimizi, yapacaklarımızı anlatmaya zaman olmadığı için taraftarlara, kongre üyelerine ve tüm Bursaspor sevdalılarına yönelik bir toplantı yapacağız. Herkesi önümüzdeki çarşamba günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne bekliyoruz. O toplantıda, projelerimizi anlatacağız. Toplantıda yöneltilecek önerileri de dikkate alacağız."

Adaylık için tesislere 7'nci ve son sırada gelen isim Burhan Vatan oldu. Vatan, Bursaspor için tüm işlerini oğluna devrettiğini kaydederek, "Bütün enerjimi Bursaspor için harcayacağım. Ancak sadece Burhan Vatan'ın çabası yeterli olmaz. Tüm kentin desteği gerekli" ifadelerini kullandı.

Yeşil-beyazlı kulüpte ilk adaylık başvurusunu ise öğle saatlerinde Burhan Ilgın yapmıştı.

Kulübün 11 Ocak Pazartesi günü gerçekleşecek kongresi için başkan adayları, 9 Ocak Cumartesi günü yönetim kurulu listelerini Divan Başkanlık Kuruluna verecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz