Futbol

BB Erzurumspor'dan TFF'ye flaş başvuru

25 Mayıs 2021 Salı 21:59 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2021 Salı 22:36  |  Kaynak : TRT SPOR

Süper Lig ekibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor, küme düşmenin kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduklarını açıkladı.

Erzurum temsilcisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir Belediye Erzurumspor'umuz TFF 1. Lig'de 2019-2020 sezonunun başında bütçe çalışmalarını yaparken, borçlanma ve harcama kalemlerini bir sonraki yıl 2020-2021 sezonunda Süper Lig'de yer alacak şekilde yapmış, panlamamızı ve transfer çalışmalarımızı Süper Lig gelirlerini de baz alarak bu doğrultuda gerçekleştirmiştik.

Fakat Süper Lig'e yükseldiğimiz sezon TFF tarafından ligden düşmenin kaldırılması ve 21 takımlı bir lig ihdas edilmesi kararı sonrası kulübümüzün gelilerinin ciddi oranda azalması sebebiyle olduklça zor bir sezon geçirdik. 1 puanla ligden düşmemizin birçok sebebi olduğu gibi bu kararın da ekonomik olarak kulübümüze olumsuz etkisi olmuştur.

Her yıl ülkemiz ve birçok ülke liginde üç takımın düşürüldüğü futbol liglerinde bu sezon 4 takımın düşmesi kararı yine kulübümüzün olumsuz etkilendiği bir diğer husustur.

Bu sezon da yine bu sebeplerden ötürü küme düşmenin kaldırılması için; Süper Lig'de tek bir maç bile izlemeden bu heyecandan mahrum kalan büyük Erzurumspor taraftarımız adına 17 Mayıs Pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurumuzu yapmıştık ve bu konuda da girişmlerimizi sürdürüyoruz.
Takdir TFF Yönetim Kurulu üyelerimizindir." 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz