Futbol

Belhanda: "O maçtan sonra şampiyonluğa inandım"

23 Mayıs 2018 Çarşamba 14:15 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2018 Çarşamba 14:19

Şampiyon Galatasaray'ın Faslı orta saha oyuncusu Younes Belhanda, ''Medipol Başakşehir galibiyetinden sonra şampiyonluğa inandım'' dedi. Yıldız futbolcu, ''Fatih Terim'in karakteri sahaya yansıyınca şampiyonluk geldi'' ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı Younes Belhanda, 21'nci şampiyonluğu değerlendirdi. Açık Mert Korkusuz Gazetesi'ne konuşan 28 yaşındaki oyuncu, ligin 29'uncu haftasında oynanan Medipol Başakşehir karşılaşmasının kırılma maçı olduğunu ifade etti.

Belhanda, ''İlk yarıda büyük takımlara karşı kazanamamıştık. İkinci yarıda ise en önemli maçımız Başakşehir müsabakasıydı. Galip geldik ve hesabı kapattık. Başakşehir galibiyetinden sonra şampiyonluğa inandım''
diye konuştu.

Fatih Terim'in gelişiyle maçlara daha güvenli çıktıklarını belirten Faslı oyuncu, ''Kendisi karakterli bir insan olduğu için bu karakter bize yansıdı. Hem oyuncuların hem de Terim'in karakteri sahaya yansıyınca da şampiyonluk geldi. Hocamız konuşmasını bitirdikten sonra her zaman 'Allah yardımcınız olsun' diye bağırır. O beni çok etkiliyor'' dedi.

Wesley Sneijder ile yapılan kıyaslamalara yanıt veren Faslı futbolcu, ''Sneijder ile karşılaştırma yapamam, kendisi bir 10 numaraydı. Ben bütün sezon boyunca 8 numara oynadım ve futbola 6 numara olarak başladım. Oynadığım bölge için 8 ile 10 numara arası diyebilirim'' açıklamasını yaptı.

Kendisine Çin'den bir transfer teklifi gelmediğini açıklayan yıldız orta saha oyuncusu, ''Daha burada yapacak çok işim var. Takımdaki herkesle çok iyi anlaşıyorum. Biz bir aileyiz. Bu da bizim kazanmamızı sağladı'' dedi.

Younes Belhanda, Fas Milli Takımı'ndan arkadaşı olan Fenerbahçeli Nabil Dirar'ın da kendisini tebrik ettiğini söyledi.
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz