Futbol

"Ben gitmedim, satıldım"

20 Aralık 2013 Cuma 09:53 - Son Güncelleme 20 Aralık 2013 Cuma 10:50

Ogün Temizkanoğlu, Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye gidişinin detaylarını paylaştı.

Eski milli futbolcu Ogün Temizkanoğlu, küçüklüğünden beri Trabzonspor forması giymenin hayallerini kurduğunu söyledi. Temizkanoğlu, Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye gidiş hikayesinin detaylarını da paylaştı.

Ogün Temizkanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ''Büyük Adımlar Projesi'' projesi kapsamında Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen ''Hayallerin Tecrübeyle Buluşması'' konulu panele katıldı.

Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğündeki panelde gençlerle tecrübelerini paylaşan Temizkanoğlu, futbol kariyerine nasıl başladığını anlattı.

"Babamın hayallerini gerçekleştirdim"

Temizkanoğlu, futbola babasının teşvikiyle başladığını belirterek, ''Babam, benimle okula başladığım gün futbola da başlamam için anlaşma yaptı ve 6 yaşında futbol hayatım başladı. Almanya'dan Türkiye'ye döndüğümüzde Trabzonspor altyapı seçmelerine katıldım ve geçtim. Babamın hayallerini gerçekleştirmeye başlamıştım'' dedi.

Futbolda başarılı olmak için çok çalıştığını, bunun da Almanya'da yaşadığı dönemlerde edindiği disiplinden kaynaklandığını vurgulayan Temizkanoğlu, ''Küçüklüğümden beri Trabzonspor forması giymenin hayalini kurdum'' diye konuştu.

Fenerbahçe'ye gidiş hikayesi

Futbolcu Abdullah Ercan'la Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer hikayesinden söz eden Temizkanoğlu, şunları söyledi:

''Trabzonspor'da kadro dışı kalmıştık. O dönemlerde bazı sıkıntılar vardı ve sürekli kaptanlık değişimi oluyordu. Abdullah'ın yanımdayken telefonu çaldı, arayan Ali Yıldırım'dı. Abdullah, daha sonra telefonu bana uzattı ve Ali Yıldırım'ın benimle konuşmak istediğini söyledi. (Ali Yıldırım) Fenerbahçe'ye gelmemizi istiyordu. Ben de, 'kulübümle konuşayım anlaşırsak kulubümde kalırım, anlaşamazsak tabii ki gelirim' dedim. Ali Yıldırım ise bana, 'sen istediğin kadar kulubünle konuş, biz anlaştık, ödeme yapıldı' dedi. Twitter'dan beni takip edenler, olayı tam anlamıyla bilmeyenler 'bana para için gittin, Trabzonsporu sattın' diyorlar, Asıl satıldığımdan haberim yok.''

Temizkanoğlu, Fenerbahçe takımına transferinden sonra zorlanacağını düşündüğüne değinerek, ''Taraftarlar beni bağırlarına bastı, beni kabul etti. Orada inanılmaz güzel günlerim geçti. Fenerbahçe gibi bir takımda oynamak heyecan vericiydi'' ifadesini kullandı.

Bayanlar A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü yaptığı dönemlerde zorluklar yaşadığını aktaran Temizkanoğlu, ''Zor oldu, o yüzden de kısa sürdü. Ama şu an takımı güzel yerlere taşıyorlar'' dedi.

Temizkanoğlu, yabancı sporcu sınırlanmasının gerekliliğine ilişkin soruya, ''Genç takımlarla çalıştım ve oralarda inanılmaz yetenekli sporcular var. Takım yöneticileri, fiyatı daha düşük olan yabancı futbolcuyu aldığında önceliği ona veriyor ve altyapıda yetişen yetenekli futbolcularımızın önünü kesmiş oluyorlar. Yabancı sporculara da karşı değilim. Getirilecekse çok iyi futbolcular getirilsin'' yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz