Futbol

"Beşiktaş bir deneme tahtası değildir"

16 Eylül 2018 Pazar 15:19 - Son Güncelleme 16 Eylül 2018 Pazar 17:22

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman hakem kararları ve gündemle ilgili bir basın açıklaması yaptı. 

VAR konusuna değinen Orman, maç programlarının yapılmasıyla ilgili "Maç günleri bizimle de istişare ediliyor." dedi. 

"Terim'in 'biz' dediği tüm kulüpler"

"Fatih Terim'in federasyon, yayıncı kuruluş ve biz konuşarak yapıyoruz maç programını demesinde 'biz' dediği tüm kulüpler. Kulüpler olarak beraber konuşuyoruz, istişare yapıyoruz maç programı için. Maç günleri bizle de istişare ediliyor. Beşiktaş'la da konuşulmadan yapılmıyor maç programı. Ellerinde bir program var, Galatasaray salı oynuyor Fenerbahçe ve biz perşembe oynuyoruz."

"Öz eleştiri yapmamız gereken konular da var"

"Beşiktaş'ın kadro derinliği ve yapısı belli. €70-75M bütçeyle oynuyoruz. Oynadığımız takımların bütçeleri belli, Malatya €10M civarında. İstanbul'da oynadığımızda hataları düzeltir şekilde olmalıyız. Sahadaki oyunumuza da eleştiriyi kendi içimizde yapmamız lazım. Öz eleştiri yapmamız gereken konular da var. Beşiktaş'ın kadro derinliği, kadro yapısı belli. Olayları hakeme, başka şeylere yormaktan daha çok, sahadaki oyuna da kendi içimizde eleştiri getirmemiz gerekiyor. Bunu yapmak daha doğru olacaktır."

"Beşiktaş bir deneme tahtası değildir"

"VAR sisteminin daha oturmaması, neyin VAR'a gidip gidilmediği, herkese var Beşiktaş'a yok konuları doğrudur. Geçen gün hocanın da söylediği gibi VAR değil, insanlar bunu yönetiyor. Hatayı da yapanlar insanlar. Hakemlerimiz hata yapıyor. Biz de bunun düzeltilmesi için uğraş veriyoruz. Federasyon Beşiktaş'a karşı bir gecede talimatları değiştiriyor. Beşiktaş bir deneme tahtası değildir."

"Medel'in atılması VAR'lık bir konu değil"

"Maalesef ki (hakem kararları) bizim başımıza sezon başından bu yana fazla gelmeye başladı. Bursaspor maçında bize göre %100 penaltı olan konu VAR'a bile gitmedi. Medel'in atılması VAR'lık bir konu değil, VAR ona bakmıyor. Hakem hatası var, kural hatası değil yorum hatası."

"Beşiktaş büyük bir kulüptür"

"Beşiktaş'ın İstanbul'da Antalyaspor'a mağlup olmasını ya da Bursa'da puan kaybetmesini hakeme bağlarsak büyük bir hata yaparız. Beşiktaş büyük bir kulüptür. Büyük kulüp, büyük gibi hareket etmek zorundadır."

"Fenerbahçe derbisine gitme niyetindeyim"

"Daha önce Beşiktaş Kulübüne yapılan saygısızlıktan dolayı Fenerbahçe derbilerine gitmedim. Şu an o ortam kalktı. Maçlar medenice seyrediliyor. Fenerbahçe derbine gitme niyetindeyim. Kızlarım da maça gelmek istediklerini söyledi. Hakem hatasının belirlemediği, hoca taktiklerinin ve futbol şansının belirleyeceği bir maç izleyeceğiz. Taraftar olaylarıyla değil, spor olaylarıyla konuşulmasını istiyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz