Futbol

Beşiktaş için ilklerin akşamı

24 Ocak 2021 Pazar 20:58 - Son Güncelleme 24 Ocak 2021 Pazar 21:23  |  Kaynak : TRT SPOR

Süper Lig'in 20. haftasında Göztepe'yi 2-1 mağlup ederek ligin ilk yarısını lider kapatmayı başaran Beşiktaş, sezonun birçok ilkini bir arada yaşadı.

Süper Lig'de ilk yarının son haftasında lider Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Göztepe'yi 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekip, zorlu mücadelede aldığı üç puanın yanında sezonun birçok ilkini bir arada gerçekleştirdi.

Geriye düştükten sonra gelen ilk zafer

Göztepe mücadelesinde soyunma odasına geride giren Beşiktaş, bu sezon ilk kez ilk golü yediği bir maçı kazanmayı başardı.

Daha önce İttifak Holding Konyaspor, Gençlerbirliği, Gaziantep FK ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında ilk golü kalesinde gören Sergen Yalçın'ın ekibi, bu mücadelelerin tamamından puansız ayrılmıştı. Beşiktaş, açılış golünü atmasına rağmen 2-1 geriye düştüğü Atakaş Hatayspor maçında ise rakibiyle puanları paylaşmıştı.

Adem Ljajic siftahı yaptı

Siyah-beyazlı ekibin bu sezon istediği düzeyde faydalanamadığı Adem Ljajic, zorlu mücadelede attığı golle geri dönüşü başlatmakta kalmayıp, 2020-2021 sezonunda kendi adına açılışı yapmış oldu.

Şu ana kadar çıktığı 7 maçta gol veya asist üretemeyen Ljajic, perşembe günü Fatih Karagümrük ağlarını sarsmış ancak VAR kararıyla gol iptal edilmişti. Ljajic, resmi maçlardaki son golünü 2020 yılının Haziran ayında Yukatel Denizlispor filelerine göndermişti.

Töre'den 5 yıl sonra gelen asist

Sezon başında yeniden Beşiktaş sayfasını açan Gökhan Töre, Göztepe maçında Vincent Aboubakar'ın attığı galibiyet golüne yaptığı asistle, bu sezon ilk kez arkadaşlarına gol pası vermiş oldu.

Bu yıl, tabelaya tek katkısını 4-1'lik İttihak Holding Konyaspor mücadelesinde attığı golle sağlayan Gökhan Töre, siyah-beyazlı formayla son asistini, 2015-2016 sezonunun 33. haftasında oynanan Osmanlıspor maçında yapmıştı. Beşiktaş, o mücadelenin sonunda 14. şampiyonluğunu ilan etmişti.

İç sahada en az şut atılan maç

Beşiktaş, Sergen Yalçın döneminde, Vodafone Park'ta en az şut çektiği lig maçını geride bıraktı.

90 dakika boyunca rakip kaleyi 10 kez yoklayan Beşiktaş, tecrübeli antrenörün yönetiminde çıktığı iç saha maçlarının en zayıf istatistiğini ortaya koymasına rağmen üç puana uzanmayı başardı. Kartal, daha önce Fraport TAV Antalyaspor ve geçen sezon oynanan MKE Ankaragücü maçlarını 12 şutla bitirmişti.

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ının rakip kaleye en çok şut girişiminde bulunduğu maç ise, 2019-2020 sezonunun 23. haftasında oynanan Trabzonspor karşılaşmasıydı. Siyah-beyazlılar, bu mücadelede Uğurcan'ın koruduğu kaleyi 29 kez yokladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz