Futbol

Beşiktaş Olimpiyat'ta bir ilk yaşadı!

21 Ekim 2013 Pazartesi 23:42 - Son Güncelleme 22 Ekim 2013 Salı 00:57

Kartal, son 3 lig maçında 5 puan yitirirken Olimpiyat'ta ilk kez gol atamadı.

Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş'ta puan kayıpları sürüyor.

Siyah-beyazlı ekip, bu akşamkiyle beraber, oynadığı son üç Süper Lig maçında toplam 5 puan yitirdi.

Ligde 6. haftada deplasmanda Medical Park Antalyaspor'a 2-0 mağlup olan, 7. haftada deplasmanda Eskişehirspor'u 1-0 yenen Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede Çaykur Rizespor karşısında da 0-0'lık skorla puan kaybına engel olamadı.

Siyah-beyazlı ekip, beraberlikle aldığı 1 puanın ardından, zirve yarışında puanını 16'ya yükseltti.

"Kara Kartal", taraftarının sahaya girmesi nedeniyle tamamlanamayan Galatasaray derbisi de dahil olmak üzere son 4 lig maçında sadece 1 kez galibiyet gördü.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk kez gol atamadı

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk kez gol sevinci yaşayamadı. Bu sezon ligde, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı 3 maçta rakip filelere gol atan siyah-beyazlı ekip, Çaykur Rizespor karşısında aynı başarıyı gösteremedi.

Trabzonspor ve Gaziantepspor filelerini 2'şer kez havalandıran Beşiktaş, Galatasaray derbisinde de 1 gol atmıştı. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'nde Norveç'in Tromso takımıyla yaptığı maçta da 2 gol kaydetmişti.

Almeida'dan Olcay'a sitem

Maçın ilk yarısında gol için en önemli tehlikeyi 36. dakikada oluşturan siyah-beyazlı ekipte, pozisyonu değerlendiremeyen Almeida'nın Olcay Şahan'a sitem etmesi dikkati çekti.

Olcay'ın pasıyla ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşa Portekizli oyuncunun etkisiz vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı meşin yuvarlağı kontrol etti. Almeida'nın, Olcay'a, pası daha iyi atması yönünde sitemde bulunduğu gözlendi.

İkinci yarıda da önemli pozisyonların içinde yer alan Hugo Almeida, performansıyla düş kırıklığına neden oldu. Portekizli futbolcu, 80. dakikada yerini Mustafa Pektemek'e bıraktı.

Oyundan çıktıktan sonra bir süre yedek kulübesinde maçı takip eden Almeida, daha sonra mücadelenin tamamlanmasını beklemeden soyunma odasına gitti.

Ersan'dan hücuma destek

Tomas Sivok'un maç öncesi sakatlanmasıyla sürpriz şekilde ilk 11'de kendine yer bulan savunma oyuncusu Ersan Adem Gülüm, maç boyunca takımına hücumda da büyük destek verdi. Siyah-beyazlı oyuncu, özellikle duran toplarda ceza alanı içinde Çaykur Rizespor'a tehlikeli anlar yaşattı.

Dentinho, 6 maç sonra şans buldu

Siyah-beyazlı takımda 62. dakikada Olcay'ın yerine oyuna dahil olan Brezilyalı futbolcu Dentinho, 6 lig maçının ardından forma şansı buldu. Ligin ilk haftasında Trabzonspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada ilk 11'de yer alan Dentinho, daha sonra oynanan 6 maçta görev alamamıştı.

Necip Uysal çıktı, kaptanlık bandını Veli Kavlak taktı

Beşiktaş'ta maça kaptan olarak çıkan Necip Uysal 67. dakikada yerini Ömer Şişmanoğlu'na bırakırken, kaptanlık bandını Veli Kavlak taktı. Necip'in oyundan alınmasının ardından, Fernandes kaptanlık pazubandını Veli'ye verdi ve kalan sürede bu futbolcu kaptan olarak sahada bulundu.

Baskı sonuç vermedi

Ömer Şişmanoğlu'nun oyuna girmesiyle Çaykur Rizespor karşısındaki baskısını artıran Beşiktaş, aradığı golü bulamadı. Eskişehirspor maçında attığı golle takımına 3 puanı kazandıran Ömer, Almeida ile hücumda takımına hareketlilik getirmesine rağmen, mücadelesi galibiyet için yeterli olmadı.

Bilic'in heyecanı

Cezası nedeniyle maçı tribünde futbol genel direktörü Önder Özen ile izleyen teknik direktör Slaven Bilic, yerinde duramadı. Kaçan pozisyonlar sonrası büyük üzüntü yaşayan Hırvat teknik adam, son anları ayakta izledi.

Bu arada, Çaykur Rizespor maçın 60. dakikasında da zorunlu değişikliğe gitti. Konuk ekipte sakatlanan Kweuke, bu dakikada yerini Cenk Ahmet Alkılıç'a bıraktı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz