Futbol

Beşiktaş rahat kazandı!

02 Ağustos 2015 Pazar 21:05 - Son Güncelleme 02 Ağustos 2015 Pazar 21:59

Yeni transfer Gomez'in oynamadığı maçta Beşiktaş, NK Zadar'ı 3-0 yendi.

Beşiktaş, Avusturya'daki son hazırlık maçında Hırvatistan'ın NK Zadar ekibini 3-0 yendi.

Siyah-beyazlı takım, zayıf rakibi karşısında rahat bir oyun sergiledi. İlk yarıda Quaresma ile penaltı atışını değerlendiremeyen Beşiktaş, Cenk Tosun ile sonuca gitmeyi bildi. Milosevic ile bir gol daha bulan siyah-beyazlı ekip, karşılaşmayı da 3-0 kazandı.

"Hazırlık maçı da olsa galip gelmek önemli"

Maçın ardından konuşan İsmail Köybeşı “Hazırlık maçı da olsa galip gelmek önemli. Kazanma alışkanlığı edinmemiz gerekiyor. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor. Maçta önde iyi baskı yaptık. Güzel günlerin bizi beklediğini düşünüyorum. Çok şükür sakatlık yaşanmadan kamp dönemini tamamladık. Maça kaptan olarak çıktım. Bu da benim sorumluluğumu artırdı. Yeni transferlerin takıma katkı vereceğine inanıyorum. Beşiktaş’ı ileri taşıyacaklardır.” ifadelerini kullandı. 

13. dakikada Rhodolfo'nun uzun pasında son çizgide topa inen Olcay, meşin yuvarlağı geriden gelen İsmail'e bıraktı. Bu oyuncu, ceza alanına girdiği anda Batur tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

14. dakikada penaltı atışını kullanan Quaresma'nın vuruşunda, kalecinin çeldiği top üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

18. dakikada kazanılan serbest vuruşta Quaresma'nın şutunda, barajdan seken topu ceza alanı içinde yakalayan Cenk, dönerek sert vurduğu meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

38. dakikada topla buluşan Cirjak, ceza alanı içinde kaleci Günay ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun ayak koyduğu meşin yuvarlağı Günay, kornere gönderdi.

Maçın ilk yarısını siyah-beyazlı takım, 1-0 önde tamamladı.

58. dakikada Olcay'ın soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşa Cenk, gelişine sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

80. dakikada Eslem Öztürk'ün pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Motta'nın gelişine güzel vuruşunda, kaleci parmaklarıyla meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

Aynı dakika içinde Eslem'in soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Milosevic, meşin yuvarlağı fileleri gönderdi ve farkı 3'e çıkardı: 3-0.

Karşılaşmayı Beşiktaş, 3-0 kazandı.

Beşiktaş, Avusturya'da yaptığı 5 hazırlık maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı.

Quaresma ilk 11'de

Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma, ilk 11'de sahaya çıktı.

Forvet arkasında görev alan ve 45 dakika forma giyen tecrübeli futbolcu, kazanılan penaltı atışını gole çevirmeyi başaramadı. Quaresma, ikinci yarıda yerini Necip Uysal'a bıraktı.

Ricardo Quaresma, ikinci yarıda ise taraftarlarla bol bol öz çekim yaptı.

Gomez oynamadı

Teknik direktör Şenol Güneş, Quaresma ve Rhodolfo'da olduğu gibi yeni transferi Mario Gomez'i hazırlık maçında riske etmedi.

Kadroda yer almayan Alman oyuncu, yan sahada diğer oyuncularla birlikte antrenman yaptı.

Serdar Kurtuluş, bir kez daha ön liberoda

Güneş, ön liberoda bir kez daha Serdar Kurtuluş'a şans verdi.

Serdar, Atiba Hutchinson ile birlikte savunmanın önünde oynadı. Siyah-beyazlı oyuncu, ikinci yarıda ise Necip Uysal ile birlikte bu bölgede görev aldı.

Cenk, yine attı

Beşiktaş'ta Cenk Tosun, diğer hazırlık maçlarında olduğu gibi hücumda etkili oyununu ortaya koydu.

Nice ve NK Zavrc maçlarında birer gol atan siyah-beyazlı oyuncu, NK Zadar karşısında ise ilk iki golü kaydetti. Cenk Tosun, son 3 hazırlık maçında toplam 4 gol attı.

NK Zadarlı oyuncuların Beşiktaş sevgisi

NK Zadarlı oyuncular, özellikle Ricardo Quaresma'ya büyük ilgi gösterdi. Bu oyuncuyla maç sırasında fotoğraf çektiren NK Zadarlı oyunculardan Juric, Portekizli oyuncudan forma aldı. Bazı oyuncular da siyah-beyazlı formayı almak için talepte bulundu.

NK Zadarlı futbolcular, Beşkitaş soyunma odasının önünde forma almak için beklerken teknik direktör Şenol Güneş, bu oyuncuların içeri girmesine izin vermedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz