Futbol

Beşiktaş'ta Valerien Ismael imzayı attı

25 Mart 2022 Cuma 15:50 - Son Güncelleme 25 Mart 2022 Cuma 16:23  |  Kaynak : TRT SPOR

Beşiktaş'ta Fransız Teknik direktör Valerien Ismael için imza töreni düzenlendi. Valerien Ismael, "Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birine geldim. Burada olmak çok gurur verici" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş, 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2,5 yıllığına anlaşmaya vardığı Fransız teknik direktör Valerien Ismael için imza töreni düzenledi. Basın toplantısına Başkan Ahmet Nur Çebi ve Sportif Direktör Ceyhun Kazancı da katıldı.

Başkan Çebi, "Hocamız bundan sonra Beşiktaş'a vereceği katkılar için İstanbul'a geldi, anlaşmayı yaptık. Hocamıza güvenimiz sonsuz. İyi araştırdık, plan ve projelerimize uygun bir hoca olacağına inandık" ifadelerini kullandı.

"Valerien Ismael, gençlere önem veriyor ve iyi gençlerimiz olduğunu biliyor" diyen Sportif Direktör Ceyhun Kazancı "Sayın başkanımızın bu kararından dolayı memnuniyet duyuyorum" dedi.

İmza töreninde Türkçe olarak; “Bir gün değil, her gün Beşiktaş” sözlerini sarf eden Valerien Ismael de; Ligi ve takımı tanıma adına şu anda göreve gelmiş olmamın doğru olduğunu düşünüyorum. Şunun sözünü kesinlikle verebilirim: Beşiktaş taraftarı, kenarda kazanmak için %100’ünü veren bir teknik direktör profili görecek" dedi.

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin imza töreninde yaptığı açıklamalar şöyle:

"Başkanlık sürecimde idari ve mali olarak büyük sorunlarımız vardı. Bunları temizleyerek bir zaman geçirdik. Bu süre içerisinde de geçen sene 3 kupa aldık. Bundan sonra maddi ve manevi anlamda kulübümüzün bir stratejisi olacak" 

"Geçen sene en zor zamanlarda pandemi döneminde 2-3 kupa kazandık. Bu plan ve proje Sergen hocamla, Önder hocamla ve şimdi de Ismael hocamla devam edecek. Bu bir bayrak yarışı. Başkanlık sürecimde idari ve mali konularda büyük sorunlarımız vardı. Bunları temizledik. Bundan sonra maddi ve manevi anlamda kulübümüzün bir stratejisi olacak."

"Özellikle Önder Karaveli hocama çok teşekkür ediyorum. Kendisi Sergen hocamdan sonra takımı sırtladı. Ancak kendisi nedenini bilmediğimiz bir şekilde sosyal medya üzerinden yıpratıldı. Beşiktaş'ın iyiliği için de göreve devam etmek istemediğini belirtti."

"Hocamız bundan sonra Beşiktaş'a vereceği katkılar için İstanbul'a geldi, anlaşmayı yaptık. Hocamıza güvenimiz sonsuz. İyi araştırdık, plan ve projelerimize uygun bir hoca olacağına inandık."

"Beşiktaş'ın geleceğine katkı verecek hocalarla yürümeyi seçtim"

"Bugüne kadar ben teknik direktör göndermedim. "Sergen Hoca'nın arkasında durdum, 'Gitmem gerekiyor' diyene kadar. Israr da ettim. Önder Karaveli'nin de arkasında durdum. Aynı şeyi Abdullah Avcı'ya da söyledim. Ben teknik adam göndermedim, gidenler oldu. Geçmişte yaptıklarıma bakın, hocayı nasıl koruyacağımı göreceksiniz. Ben bugüne kadar buraya gelip 'Bu hocayı istiyorum, şu hoca gelsin' diyen bir başkan olmadım. Meşhur hocalar getiren bir başkan olmadım. Beşiktaş'ın geleceğine katkı verecek hocalarla yürümeyi seçtim. Kurumsallığa önem veriyorum. Kurumsal olmaya da devam edeceğim. Kurumsallığımızın örneği de sportif direktörümüz, çalışmalar ve yapılanlar... Ben bu şekilde kurumsal çalışmaya devam edeceğim."

"Beşiktaş taraftarının desteğine, sabrına, güvenine ihtiyacımız var. Onları maça bekliyorum. Biz çok sık tartışarak, eleyerek hocamızı buraya getirdik. Taraftarımız bize inansın."

"Önder Karaveli katkı vermeye devam edecek"

Başkan Çebi, Karaveli'nin geleceğiyle ilgili sorulan soruya, "Önder Karaveli başarılıdır. Şanssızlıkların yarattığı sonuçlarla haksız yere linç edildi ve yargılandı. Bunun devam etmemesini rica ediyorum. Eleştiri olur ama linç olmaz. Kendisini yorgun hissetti, hissettirdiler. Yerine yeni birinin gelmesinin daha iyi olacağını söyledi. Önder Karavel bizimledir. Çok katkı verdi ve vermeye devam edecektir. Önder Karaveli hocamız bizimle birlikte yola devam edecektir. Altyapı konusunda uzun zamandır başarıyla devam ettirdiği görevini sürdürecektir. Bize çok katkı verdi, vermeye de devam edecek." yanıtını verdi.

Soru: Valerien Ismael için "Terminatör" benzetmesi yapılıyor, Beşiktaş 'Terminatör'ünü buldu mu?

"Beşiktaş taraftar hocasını severse, ona yakışan ismi bulur. Taraftar, Terminatör diyorsa, hoca da kabul ederse sorun yok."

Ceyhun Kazancı'nın açıklamalarından satır başları:

"Yeni dönem hayırlı olsun. Birkaç ay önce bir projeden bahsettik. Zaman zaman bayrak değişimleri olacak. Önemli olan projenin devam etmesi. Çalışmalarımız neticesinde bir takım hocalar ile görüştük. Görevim opsiyonları en kapsamlı şekilde yönetime sunabilmek"

"Kriterlerimizi belliydi. Kısa vadede değil, orta ve uzun vadede müthiş başarılara ulaşabilecek bir Beşiktaş hayalimiz var. Doğru bir tercih yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah bu sene daha yukarı çıkacağız ve seneye de şampiyonluk için mücadele edeceğiz." 

"Valerien Ismael, gençlere önem veriyor ve iyi gençlerimiz olduğunu biliyor. Sayın başkanımızın bu kararından dolayı memnuniyet duyuyorum"

Valerien Ismael'in sözleri ise şöyle:

"Başkanımıza ve Ceyhun Kazancı’ya bana gösterdikleri inançtan dolayı çok teşekkür ediyorum."

"Her şeyden önce bana gösterilen güven için teşekkür ediyorum. Bu beni çok etkiledi. Gerçekten çok gururluyum. Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birine geldiğimi biliyorum."

"Sorumluluklar yüksek ama benim de aradığım bu. Hırslı bir teknik adamım. Burası çok yüksek bir kulüp ve burada olmak gurur verici" 

"Bu kulüple ve taraftarla aramda çok önemli bir bağlantı var. Beşiktaş, kazanma bakış açısına sahip; ben de aynı bakış açısına sahibim. Bunu başarmak için çok çalışmamız gerekiyor. Bu yolda birlikte mücadele etmeye tamamen hazırız."

"Bu kulübün gerçekten çok tutkulu bir taraftar kitlesi var. Henüz bir araya gelmemiş olsak da tutkularını ilk günden sosyal medyadan bana hissettirdiler. Bu da gerçekten bana çok büyük bir mutluluk veriyor. Taraftarla buluşmak için sabırsızlanıyorum."

"Ekibimle 24 saat çalışacağız. Siyah ve beyazı artık kanımızda hissediyoruz" 

Valerien Ismael'den basın toplantısında Türkçe sözler: “Bir gün değil, her gün Beşiktaş”

"Ceyhun Bey'in de söylediği gibi, altyapı konusu çok önemli. Genç oyuncular için analiz yapacağız. Kriterleri karşılayan oyuncunun yaşı hiç önemli değil. 17 yaşındaysa, kriterleri karşılıyorsa, oynama şansı bulacak" 

"Bu sezon kalan 8 maçımız var. Bu 8 maçta, kazanabildiğimiz kadar maç kazanıp ligi mümkün olan en iyi yerde bitirmeye çalışacağız. Bu 2 ay, kimlerle bu oyunu inşa edebiliriz konusunda bize çok yardımcı olacak. Oyuncuların analizini yapacağız."

"Benim oyun felsefem tamamen yüksek tempoya dayanıyor. Çok yüksek bir enerji gerekiyor, bu enerjiyi rakibe de hissettirmemiz gerekiyor. Beşiktaş, ligi domine etmek isteyen bir takım. Bunlar için de oyuncu grubuyla zaman geçirmemiz gerekiyor."

"Beşiktaş, zaten topa sahip olan bir takım. Ligi domine etmeye çalışan bir takım. Tempoyla birlikte bunu da birleştirmeniz gerekiyor. Bütün bunları yapabilmek için oyuncu grubuyla belirli bir zaman geçirmeye ihtiyacımız var. Bunları çalışmamız gerekiyor."

"Ligi ve takımı tanıma adına şu anda göreve gelmiş olmamın doğru olduğunu düşünüyorum"

"Benim takımlarım 3-4-3 oynar"

“Şunun sözünü kesinlikle verebilirim: Beşiktaş taraftarı, kenarda kazanmak için %100’ünü veren bir teknik direktör profili görecek.”

"Ceyhun Kazancı ile kadro planlaması konusunda uzun süredir konuşuyoruz. Zaten şimdi buraya gelmemin nedeni de gelecek sezonun kadrosunu bir an önce ortaya çıkarmak ve kimlerle devam edeceğiz onu görmek."

"Bir teknik direktörün en önemli rollerinden biri oyuncu geliştirmektir. Belki şu anda çok göz önünde olmayan ama kalitesiyle bizim oyun felsefemize çok yardımcı olacak oyuncular var, bunları keşfetmeye çalışacağız."

"Futbolda kazanmak da var kaybetmek de var. Korkmak diye bir şey yok. Beşiktaş bu ligin şampiyonu. Çıkıp oyunumuzu oynayacağız." 

"Korkmak diye bir şey bizim için söz konusu değil, biz Beşiktaş’ız. Trabzonspor maçı zor bir maç ama biz bunu bir şans olarak göreceğiz.”

"Conte ve Simeone'nin oyun felsefemde önemli etkisi var"

“Her hoca kariyerine başlarken belli hocalardan etkilenir. Simeone ve Conte benim ilham aldığım hocalar. Birlikte oynamak, birlikte olmayı, takım olmayı oldukça önemsiyorum. Trabzonspor maçına 10 gün süremiz var, burada elbette düşüncelerimizi paylaşamam.”

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz