Futbol

Beşiktaş'tan KAP'a Aras açıklaması

21 Ocak 2016 Perşembe 09:38 - Son Güncelleme 21 Ocak 2016 Perşembe 08:02

Beşiktaş, Aras Özbiliz'le görüşmelere başlandığını açıkladı.

Beşiktaş, Rusya'nın Spartak Moskova takımında forma giyen Ermeni futbolcu Aras Özbiliz'in transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan açıklamada, "Aras Özbiliz'in transferi ile ilgili olarak kulübü Spartak Moskova ile görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Siyah-beyazlıların transfer etmek istediği, kanatlarda ve orta sahada görev yapabilen 25 yaşındaki Aras Özbiliz'in bugün öğle saatlerinde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Aras Özbiliz kimdir?

9 Mart 1990'da Bakırköy, İstanbul'da doğan Aras Özbiliz, Ermeni bir ailenin çocuğu. Ailesinin 90'ların ilk döneminde Hollanda'ya taşınmasıyla çocukluğunu burada geçirdi ve futbol eğitimini de bu ülkede aldı.

Henüz 8 yaşındayken HVV Hollandia altyapısında forma giymeye başladıktan sonra ülkenin en önemli futbol enstitüsü olarak kabul edilen Ajax akademisinin yolunu tuttu.

Burada gösterdiği çabuk gelişim ve etkileyici performanslarla dikkat çeken kanat oyuncusu, 2010 yılında A takımda şans buldu. İlk maçına 28 Kasım 2010'da VVV-Venlo karşısında çıktı. O maçta ikinci yarıda oyuna girip gösterdiği performansla Teknik Direktör Martin Jol'un övgüsüne mazhar olmuştu.

Jol sonrası Frank De Boer'un da şans verdiği bir isim olmayı başaran Aras, ilk golünü 3 Nisan 2011'de Heracles'e attı. 2010-11 sezonu sonunda kulüple olan sözleşmesi 2014'e kadar uzatıldı.

24 Şubat 2012'de Manchester United'a deplasmanda attığı golle Kırmızı Şeytanlar'a Old Trafford'da gol atan ilk Ajax oyuncusu olmayı başardı.

Mayıs 2012'de Rus ekibi Kuban Krasnodar, 1 milyon avro karşılığında Aras'ı kadrosuna kattı. Burada 25 maça çıkıp 11 gol atan Aras, Spartak Moskova'nın dikkatini çekti ve Temmuz 2013'te 10 milyon avro karşılığında Spartak'ın yolunu tuttu.

Aras, Spartak Moskova formasıyla henüz kulübün beklentilerine ulaşamadı ve 40 maçta 5 gol atabildi.

Aras Özbiliz, 2011 yılında aldığı Ermeni vatandaşlığıyla Hollanda ve Ermenistan arasındaki milli takım tercihini Ermenistan'dan yana kullandı. İlk milli maçını Kanada'ya karşı oynadı ve bu özel maçta bir de gol attı.

25 yaşındaki oyuncunun spor dünyasındaki en büyüj idolü ise Lionel Messi. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz