Futbol

Bilic sonuçtan memnun değil

03 Kasım 2013 Pazar 22:49 - Son Güncelleme 03 Kasım 2013 Pazar 22:54

Bilic, Karabükspor karşısından alınan sonucun hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kardemir Karabükspor karşısında aldıkları beraberlikten memnun olmadıklarını söyledi.

Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sonucun kendileri için hayal kırıklığı olduğunu belirterek, "Sonuçtan kesinlikle memnun değiliz. Üst üste iki beraberlikten sonra, kazanmak istiyorduk. Maça iyi başladık. Öne geçmek için önemli fırsatlar yakaladık ama öne geçemedik. Öne geçsek, takımın üzerindeki baskıyı savuşturmuş olacaktık" dedi.

İkinci yarıda baskıyı artırdıklarını kaydeden Hırvat çalıştırıcı, "İkinci yarının başlangıcıyla birlikte baskıyı sertleştirmeye çalıştık ama rakip iyi savunma yaptı. Bitirici vuruşlardaki kaliteyi, yeteri kadar gösteremedik. Rakip maçı kazanacak fırsatı yakaladı ama bu kez de onlar atamadı ve beraberlik oldu" diye konuştu.

Durumu değiştirmenin yolu tamamıyla bizden geçiyor
Hırvat çalıştırıcı, durumlarıyla ilgili iki yolun olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bunun iki yolu var. Biri tamamen karamsar olup her şeyi bırakmak, sürekli şikayet etmek. Diğeri de mücadeleye devam etmek. Başlangıçta mutluluk dalgası vardı. Dört maç üst üste kazandık. Bu güven vermişti. Şimdi zor dönem söz konusu olsa bile, büyük laflar etmenin gereği yok. İyi çalışmaya devam etmek zorundayız, iyimser olmaya devam etmek zorundayız. Artık kazanmaya başlamamız gerekiyor."

Lider Fenerbahçe ile puan farkının açılmasının kendilerinin puan kayıpları kadar rakiplerinin kazanmasından kaynaklandığını anlatan Slaven Bilic, "Daha çok maç var. İyimser kalarak, elimizden gelenin en iyisini yaparak, devam edeceğiz. Elbette Fenerbahçe'nin de puan kaybedeceği periyotlar gelecek. Değiştirmenin yolu tamamıyla bizden geçiyor. Karamsar olursanız değiştirmenin yolu yok" ifadelerini kullandı.

Destek sıkıntısı
Slaven Bilic, aldıkları seyircisiz oynama cezası nedeniyle yeterli desteği arkalarına alamamaktan şikayet etti.

Son beş maçlık periyotta üç gol attıklarını hatırlatan Bilic, şunları söyledi:

"Akhisar Belediyespor maçını bir kenara bırakırsak, yeteri kadar gol atamadık. Buraya gelen kadınları ve çocukları takdir ediyorum. Ama onların verdiği destek, iç saha maçlarında bize avantaj getirecek ambiyansı oluşturmuyor. Galatasaray maçında çok yoğun ambiyansta oynadık. Onun avantajını kullandık. Cezamız devam ediyor. İki maç daha var. Bununla başa çıkmaya çalışıyoruz. Dış sahada oynadığımız maçlardaki atmosfer, bizim için daha avantaj olarak geliyor."

Oyuncuların zihinsel olarak yorgun olduğuna inanmadığını kaydeden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Ama baskı altındalar. Özellikle iç saha maçlarında, bu tip takımlardan çok beklenti var. Benim de üzerimde beklenti var. Ama bununla başa çıkmamız gerekiyor. Büyük beklenti için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Bu tip cezalı olduğumuz durumlarda da Kasımpaşa'da olmayı tercih ederim" şeklinde konuştu.

Çift forvet konusu
Bilic, çift forvet oynatıp oynatmayacağı yönündeki soruyu da "Çift forvet bir teknik direktör olarak sıklıkla kullandığım sistem. Bugün öyle yapmadık. Rakibin analizinde kenarda boşluklar bıraktıklarını ve merkeze doğru kapandıklarını gördük. Böyle bir rakibe karşı tek forvet oynamayı daha doğru gördük. O doğrultuda oynadık" diye yanıtladı.

Almeida, Olcay ve Fernandes'in performansı konusunda ise Bilic şunları kaydetti:

"Onların iyi performans gösterdiği maçlar da oldu. İç saha maçını gol atmadan bitirdiğinizde, hücum oyuncularınızın performansından memnun olmadığınızı kolaylıkla söyleyebilirsiniz. Ama sonuç sadece onların ayaklarına bakmıyor. Herkesin daha akıllı hamleler yapması gerekiyor."

Bilic, henüz sözleşmelerini uzatmayan Manuel Fernandes ve Hugo Almeida ile görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.

Kendilerinin de bir an önce bu iki oyuncunun durumlarının çözüme kavuşmasını beklediklerini anlatan Hırvat çalıştırıcı, "İkisi de gayet iyi profesyoneller. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Kulüp için gayret göstermeye devam ediyorlar. Ama çözüm sadece benim elimde değil. Bizler de ne olup bittiğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

İnancımızı korumaya devam edeceğiz
Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, stat konusundaki sıkıntının sezon başından itibaren bildikleri bir konu olduğunu ve inançlarını koruyarak yollarına devam edeceklerini ifade etti.

Statla ilgili dezavantajlı durumda olmalarına rağmen harika başlangıç yaptıklarını söyleyen Slaven Bilic, bu dezavantaja göre gerçekçi hedeflerinin ne olması gerektiği konusundaki soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Zorlu bir ligde oynuyoruz. Her maçı kazanamazsınız. Bahane üretmenin gereği yok. Boşa konuşmanın da gereği yok. Bu durumu biliyorduk. Başa çıkmamız gerektiğini de biliyorduk. Ya sürekli bu yönde bahanelerden bahsedeceğiz ya da çalışacağız. İnancımızı korumaya devam edeceğiz. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bu sezonun gerçekçi planlaması budur. Her maçı kazanarak, sonucun bizi nereye götüreceğine bakacağız. Mayıs ayında daha yukarılarda olacağız."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz