Futbol

''Biz Donk'u istiyoruz''

17 Kasım 2015 Salı 12:53 - Son Güncelleme 17 Kasım 2015 Salı 14:05

G.Saray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sezonun ikinci yarısına yönelik transfer çalışmalarında bulunduklarına ancak mevcut durumda önceliklerinin bu olmadığını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hamza Hamzaoğlu, son günlerde transferle ilgili haberlerin artığını kaydederek, "Tabii ki ocak ayında transfer çalışmalarımız olacak, çalışmalarımızı da yapıyoruz ama bunu şu an için gündeme getirmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Bizim de önceliğimiz bu değil" dedi

Elindeki mevcut kadronun ortaya koyduğu performansa olumlu yönde dikkati çeken Hamzaoğlu, "Ocak ayına kadar en iyisini yapmaya çalışacağız. Gerekirse de takviyelerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Yönetim ile teknik heyet arasında transfer konusunda fikir ayrılığı olduğu şeklindeki görüşlere tepki gösteren sarı-kırmızılı teknik adam, "Nasıl fikir ayrılığı olabilir? Ya da kim bunu söylüyor? Transferle ilgili henüz bir şey konuşmadık ki. İsimler hakkında görüşmedik. Veya yönetim bana, 'hayır hocam o olmasın da bu olsun' demedi. Böyle bir şey yok. Eğer transfer yapılacaksa, bu bizim kararımız olacak. Yönetimimizle de koordineli çalışıyoruz. Onlar da sağolsunlar bu işi bize bırakıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Niasse konusunda sosyal medyanın gazabına uğradık"

Hamza Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor'dan eski öğrencisi olan ve Rus ekibi Lokomotiv Moskova'da forma giyen Oumar Niasse'ın yeniden gündemlerinde olup olmadığı sorusu üzerine, sezon başındaki süreci hatırlatıp, sosyal medya üzerinden gösterilen tepkileri hatırlattı.

"Niasse'ın benim için ayrı bir yeri var. Herhalde onda da bizim yerimiz ayrıdır" diyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Bizimle çalışmayı çok istiyor. Sezon başında istedik ama kısmet olmadı. Şu anda iyi bir performans gösteriyor. Allah yolunu açık etsin. Açıkça söyleyeyim, Niasse konusunda sosyal medyanın gazabına uğradık. Bilal Kısa'yı, Jem Paul Karacan'ı aldık, sonra 'burayı Akhisar Belediyespor'a mı çevirecek?' diye bir sürü şey söylendi. Biz doğru bildiğimizi kulüp adına yapmak zorundayız. Bugün ise herkes 'keşke Niasse'ı alsaydık' diyor" şeklinde görüş belirtti.

Yaz transfer döneminde Zlatan İbrahimovic isminin çok gündemde kalmasının, Niasse'ı taraftar gözünde küçültmüş olabileceği yönündeki bir görüşe ise Hamzaoğlu, "İbrahimovic gerçekçi bir hedef miydi? Hepiniz bunu kullandınız. Yazdınız, çizdiniz, okuttunuz. Bu arada bizim dördüncü yıldızımız, 3 kupamız hiç görülmedi. Emekleri yok saydınız. Hepinizin suçu var bunda. Çocukların o başarılarını hiçe saydınız" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Donk ve Sigthorsson konusu

Hamzaoğlu, ismi transfer gündeminde geçen Kasımpaşalı Ryan Donk ve Nantes forması giyen İzlandalı Kolbein Sigthorsson'la ilgili olarak, şunları söyledi:

"Donk'la ilgili hiç temasımız olmadı. Düşündüğümüz bir sürü oyuncu var ve Donk da onlardan bir tanesi. 'Biz Donk'u istiyoruz' diye ne yönetime, ne de başka bir yere söyledim. Düşündüğüm belki 30 oyuncudan bir tanesi o. Sigthorsson'u sezon başı düşündük ve görüştük de ama ailesi Fransa'ya gitmeyi tercih etti. Aslında kendisi bizi çok istedi. Şu anda da orada iyi gitmiyor. O da aynı Donk gibi düşündüğümüz çok sayıda oyuncudan biri. Bazı oyuncularda daha netleşmiş durumdayız. Yakında temasa geçeceğiz ama şu anda bizim önceliğimiz transfer değil. Önce Antalyaspor maçını kazanmak, ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ndemi Atletico Madrid deplasmanından iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz."

Hamzaoğlu, Hamit Altıntop ve Kevin Grosskreutz'un takıma dahil olmalarıyla çok daha güçlü olacaklarını vurgularken, "İkisi de çok önemli güç katacaklar bize. İkinci yarıya çok daha güçlü bir şekilde gireceğiz ama ikinci yarıya kadar da daha çok maçımız var. Onları da iyi bir şekilde geçirmemiz gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Sezon başındaki evrak hatası nedeniyle ilk yarıda resmi maçlara çıkma imkanı bulamayan Grosskreutz'un durumunun iyi olduğunu ancak daha fazla karşılaşmaya çıkma ihtiyacı bulunduğunu aktaran Hamzaoğlu, "O tempoyu yakalamaya ihtiyacı var. Her ne kadar maç eksiği olsa da forma giydiği özel maçlarda aldığımız performans bizi sevindirdi. Onun da takımımıza ne derece katkı sağlayacağını az çok görüyoruz" diye konuştu.

Semih Kaya'nın takımdan ayrılmak istediği şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise Hamzaoğlu, "Hakan Balta ve Aurelien Chedjou iyi bir oyum yakaladıklar. Onlarla devam ediyoruz. Yoksa Semih Kaya, Koray Günter, Jason Denayer de benim memnun olduğum oyuncular ama orada 2 kişiyi oynatmak zorundayız. Semih'le ilgili bana bir teklif gelmedi" yanıtını verdi.

"Herkes Umut'u ağzına dolamış. Vurup duruyorsunuz çocuğa"

Hamza Hamzaoğlu, sözleşmesinin sezon başında uzadığı yeni duyurulan Umut Bulut'a yönelik yapılan eleştirilere çok sert tepki gösterdi.

"Şu kadarını söyleyeyim. Eğer Umut'un sözleşmesi sezon başı otomatikman uzamasaydı dahi, ben onunla sözleşme yenileyecektim. Bu kadar kısa ve öz söyleyeyim" ifadelerinin kullanan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, şöyle konuştu:

"Umut kadar bu takım için mücadele eden, koşan, sahada her şeyini veren kaç tane oyuncumuz var. Herkes Umut'u ağzına dolamış, vurup duruyorsunuz çocuğa. Daha ne yapsın. Tamam gol atıyor veya atamıyor ayrı mesele. Bu takım 25 tane gol atmış, Umut'un attığı goller var, attırdığı goller de var. Bir isimi alıyor, yıpratmaya çalışıyorsunuz. Bu çocuğu hiç düşünmüyor musunuz? Ortaya koyduğu mücadeleyi, üzülebileceğini... Belki takımımızın iyi gitmesini istemeyen kişiler kasıtlı yazıyor sosyal medyada. Biz bunların etkisinde kalıp, onların istediği şekilde mi davranacağız? Ben oyuncularımdan memnunum. Umut'tan da memnunum. Hiç de kulak asmıyorum sosyal medyaya. Tabii ki sağduyulu eleştirileri dikkate alıyoruz ama kasıtlı, bu şekilde yıpratmaya yönelik, takımı parçalamaya dönük düşünceleri de hiç dikkate almıyorum. Yine tepki gösterebilirler. Gösteren göstersin. Burada işi bilen, gören biziz. Her antrenman Umut'un yüzde yüz oynadığını kim biliyor. Bizim böyle takım için mücadele eden, savaşan, kendi menfaatlerini ikinci plana bırakabilen oyunculara ihtiyacımız var. Umut'ta bunlardan bir tanesi."

"Podolski olumsuz etkilendi"

Hamzaoğlu, Paris'te oynanan Fransa-Almanya maçında forma giyen Lukas Podolski'nin yaşanan terör olaylarından etkilendiğini dile getirdi.

Podolski ile tercüman aracılığıyla görüştüğünü aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, "Tabii ki olumsuz bir şekilde etkilendi. O da bir an önce aramıza katılacak. Yaşadıklarına üzüldük ama yapacak bir şey yok. Bir çok insan can kaybına uğradı. Acı günler geçirenler var. Orada teröre maruz kalanların acısını da paylaşıyoruz. Çok fazla dillendirilmesini doğru bulmuyorum. Önemli olan hayata tüm hızıyla devam etmek" şeklinde görüş belirtti.

Takımda sakatlığı bulunan oyuncularla ilgili bilgi veren Hamzaoğlu, "Sakat oyuncularımızdan bir çoğu perşembe günü aramızda olacak. Hakan Balta, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Koray Günter takıma dahil olacaklar. Hamit Altıntop ile Lionel Carol ise 2 hafta sonra aramıza katılacak durumda olacaklar. Doktorumuzdan aldığımız raporumuz bu şekilde" dedi.

Ligde Çaykur Rizespor'a karşı aldıkları yenilgili unutmaları gerektiğine dikkati çeken Hamzaoğlu, "Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ligde aldığımız bir Çaykur Rizespor maçı var ki, kazanmamız gereken bir maçtı. Son dakikalarda konsantrasyon eksikliğinden yediğimiz 2 gol var. Pek fazla sonuca takılıp kalmadan, önümüzdeki maçlara en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Ligde Antalyaspor gibi güçlü bir rakiple karşılaşacağız. Oradan iyi bir sonuçla ayrılıp, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid maçına moralli bir şekilde gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Atletico Madrid karşısında sarı kart cezalısı durumunda bulunan Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın oynamayacak olmasına değinen da sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Alternatiflerini düşündük ve bir planımız da var. İşimiz kolay değil. Atletico Madrid'le rakip sahada oynayacağız. Benim için imkansız diye de bir şey yok. Burada yapamadığımızı orada yapacağız diye düşünüyorum. Selçuk ve Burak büyük kayıp ama illa ki birilerini sahaya koyacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz