Futbol

Böcek, Önder Özen'i istifaya götürmüş!

16 Temmuz 2014 Çarşamba 10:56 - Son Güncelleme 16 Temmuz 2014 Çarşamba 11:08

Önder Özen'in istifasında 3 kritik neden vardı.

Yalçın olayı bardağı taşıran son damla oldu ama Özen'in istifasında 3 kritik neden vardı.

1- ANLAŞTIĞI LANZİNİ, MOLEDO VE RAUL JİMENEZ TRANSFERLERİ ONAYLANMADI

2- HİÇ ANLAŞAMADIĞI ÇEBİ, İTİRAZINA RAĞMEN FUTBOL ŞUBESİ BAŞKANI OLDU

3- ODASINDA BÖCEK BULDU, "ARŞİVLİK HAYATIM YOK" DİYEREK RESTİ ÇEKTİ 

Tarihler 22 Mayıs 2013 gösterdiğinde Beşiktaş’ın yeni Futbol Direktörü Önder Özen olmuştu. İlk basın toplantısında 'Tanrı parçacığı mısın?' sorusu ile karşılaşan Özen, tam 14 ay sonra görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bu dönem boyunca birçok yöneticinin göndermek istediği Önder Özen’e hep Başkan Fikret Orman sahip çıktı. Ama Futbol Şubesi Başkanlığı’na Ahmet Nur Çebi’nin getirilmesinin ardından Özen’in koltuğu sallanmaya başladı.

YALÇIN AYHAN BARDAĞI TAŞIRDI

Birçok sıkıntı yaşayan Özen, İngiltere kampına gelen Yalçın Ayhan’ın geri gönderilmesinin ardından bardak taştı. Önder Özen, önceki gece apar topar İngiltere’den İstanbul’a döndü. Ve dün 13.00’te Başkan Fikret Orman ile 1 saat süren görüşmenin ardından istifasını verdi. Peki Özen’i ayrılmasının perde arkası neydi? 

İSTEDİĞİ OYUNCULARI ÇEBİ İSTEMEDİ

1- TRANSFER: Önder Özen, Dünya Kupası başlamadan transferlerini neredeyse bitirdi… 10 numara Lanzini, 9 numara Meksikalı Raul Jimenez, savunmaya Moledo'da karar kılan Özen, 14 milyon euroluk bütçeyle işi bitirdi. Ahmet Kavalcı ve Deniz Atalay da Yalçın Ayhan ile protokol imzaladı. Ancak Ahmet Nur Çebi, Futbol Komitesi'ne geldikten sonra "Eski komitenin transferlerini iptal ettik" deyince kriz çıktı.

2- ÇEBİ ATAMASI: Beşiktaş'ta Ahmet Kavalcı futbol takımını bıraktı, yerine Ahmet Nur Çebi geldi. Özen durumdan rahatsız oldu, Çebi'nin Futbol Şubesi Başkanı olarak atanması için Fikret Orman bir süre top çevirdi. Ancak Çebi görevi kaptı. Özen ile Çebi transferlerde hiç anlaşamayınca ipler koptu.

ODASINDA BÖCEK BULDU ÇILGINA DÖNDÜ

3- BÖCEK SKANDALI: Önder Özen, Ümraniye'de çalışma konusunda hep sıkıntı yaşadı. Kendini rahat hissedemedi. Nedeni ise odasında böcek konulduğu düşüncesiydi. Kulüpten bir ismin böcek koyup Özen'i dinlediği ve bilgileri servis ettiği düşüncesi istiaya götüren süreçte önemli rol oynadı. Özen, Almanya kampında "Benim arşivlik hayatım yok" diyerek dinlenildiğini ve konuşmalarının kayıt edildiğinin mesajını verdi.

AKŞAM

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz