Futbol

Bosingwa'yı Türkiye'de ne şaşırttı?

20 Aralık 2013 Cuma 10:12 - Son Güncelleme 20 Aralık 2013 Cuma 14:36

Trabzonspor'un Portekizli oyucusu Jose Bosingwa, soruları cevapladı.

Trabzonspor'un Portekizli oyucusu Jose Bosingwa, Türk futbolunun kendisini şaşırttığını, ligde fiziksel mücadelenin üst seviyede olduğunu söyledi. 

Trabzonspor ile işbirliği yapan GSM şirketi abonelerinin sorularını cevaplayan Bosingwa, Trabzonspor taraftarlarının desteklerini eksik etmediğini belirtti. Bosingwa, "Biz de onlar için oynuyoruz. Umarım bize olan sabır ve sevgilerini devam ettirirler. Böylece takımımız daha başarılı bir noktaya gelir" dedi.

"Türk futbolu beni gerçekten şaşırttı"

Kariyerinde 2 Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Portekizli oyuncu, Türk futbolu hakkındaki düşüncelerini de anlattı. Bosingwa, "Türk futbolu beni gerçekten şaşırttı diyebilirim. Fiziksel mücadelenin üst seviyede olduğu bir lig. Çok teknik oyuncular da var. Bunun yanı sıra gelişmesi gereken yönleri de var. Özellikle yıldız oyuncuların Türkiye'ye gelmesi ligin kalitesini arttıracaktır" diye konuştu.

"Biz bu sene bir projenin başlangıcındayız"

Bosingwa, geçen seneyle karşılaştırıldığında ligde fena gitmediklerini düşündüklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Kasımpaşa maçına gelene kadar iyi bir seri yakalamıştık aslında. Elazığspor'u da farklı yendik. Bu sene takımımızın iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum. Şampiyonlukla alakalı olarak kendi açımdan gerçekçi bir cevap vermek istiyorum. Trabzonspor güçlü bir ekip, bir şeyleri de başarmak istiyor ama Trabzonspor kadar güçlü başka takımlar da var ve onlar da şampiyon olmak istiyor. Belki de Trabzonspor'un bu sezon oluşturduğu kadroya oranla daha çok bir arada oynamış kadrolar var. Biz bu sene bir projenin başlangıcındayız. Bu sene veya bir iki yıl içinde şampiyonluğu tadabilecek duruma geleceğiz."

Zinedine Zidane hayranı

Zinedine Zidane'ı izleyerek büyüdüğünü ifade eden Bosingwa, "Her ne kadar aynı pozisyonda oynamamış olsak da onu kendime örnek almışımdır ama ben kariyerim boyunca hep kendi tarihini ve hikayemi yazmaya çalıştım. 31 yaşındayım ve 'hayallerini ve ideallerini gerçekleştirmiş bir oyuncu musun?' diye sorarsanız gerçek anlamda bunun cevabı 'evet'tir. 'Kendi hikayemi yazdım' diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz