Futbol

Boupendza'dan tarihi performans

29 Aralık 2020 Salı 21:20 - Son Güncelleme 30 Aralık 2020 Çarşamba 01:14  |  Kaynak : TRT SPOR

Atakaş Hatayspor'un 24 yaşındaki Gabonlu forveti Aaron Boupendza, Fraport TAV Antalyaspor deplasmanında ilk yarıda attığı 4 golle unutulmayacak bir istatistiğe imza attı.

Süper Lig'in 15. haftasında yoğun yağışın saha zeminini müsabaka yapılmasına elverişsiz hale getirmesi nedeniyle bir gün sonraya ertelenen Fraport TAV Antalyaspor-Atakaş Hatayspor maçından konuk ekip 6-0 gibi flaş bir galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmaya, Atakaş Hatayspor'un sezon başında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Girondins Bordeaux'dan transfer ettiği Gabonlu forvet Aaron Boupendza damga vurdu. 

İlk yarıda 4 gol kaydederek tarihi bir performansa imza atan Boupendza, galibyetin baş mimarı oldu.

14 dakikada "hat-trick" yaptı

8, 17 ve 22. dakikalarda fileleri sallayan Gabonlu forvet, 14 dakika içinde "hat-trick" yaptı ve Süper Lig'de en kısa sürede "hat-trick"e imza atan 2. isim unvanını elde etti.

Aaron Boupendza'dan önce Süper Lig'de daha kısa aralıkta "hat-trick" yapan son oyuncu Alex de Souza olmuştu. (Şubat 2011 Beşiktaş maçında 10 dakikada / Optacan)

İlk yarıda 4 gol atan 4. isim oldu

Mücadelenin ilk yarısında 4 gol kaydetmeyi başaran Boupendza, Süper Lig tarihinde bunu başaran 4'üncü futbolcu oldu. Bu başarıyı yakın zamanda Bafetimbi Gomis, Galatasaray formasıyla yakalamıştı. Gomis, 2018 yılında Karabükspor ağlarını ilk yarıda 4 kez sarsmıştı.

Gomis, Fevzi Zemzem, Metin Oktay başarmıştı

Bu başarıyı Gomis ve Boupendza dışında yakalayan diğer 2 isim ise Fevzi Zemzem ve Metin Oktay...

Fevzi Zemzem, 1968 yılında Göztepe forması giyerken Feriköy ağlarına ilk devrede 4 gol bırakmıştı. 1959 yılında ise Galatasaray'dan Metin Oktay, Altınordu ağlarına yine ilk devrede 4 gol bırakmayı başarmıştı.

Atakaş Hatayspor formasıyla 3. kez ilk 11'de maça çıkan Boupendza, toplamda 7 golle ulaştı. Gabonlu, şu anda takımının en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.

"Böyle tarihi bir anı gerçekleştirdiğim için çok mutluyum"

Öta yandan maçtan sonra yayıncı kuruluşa konuşan Aaron Boupendza, "Maça çok takım olarak çok iyi hazırlandık. Hocamızın söylediklerini sahada uyguladık. Takım halinde inandık, ben de ilk 15 dakikada konsantrasyonumu sahaya yansıttım. Süper Lig'deki ilk sezonumda böyle tarihi bir anı gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Podolski büyük bir oyuncu, küçükken onun maçlarını izliyordum. Onu görünce konuşmak istedim." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz