Futbol

"Bu kadar sorunu tahmin edemedim"

12 Aralık 2015 Cumartesi 11:39 - Son Güncelleme 12 Aralık 2015 Cumartesi 09:44

Şota, Trabzonspor'da geçirdiği 4 aylık süreci anlattı.

Eski Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, bordo-mavili ekipte çalıştığı sürenin zorlu geçtiğini belirterek, 4 aylık süreçte sürekli sorunlarla mücadele ettiğini ve saha dışı etkenlerin takımın performansını olumsuz etkilediğini söyledi.

Trabzonspor'un başına temmuz ayında getirilen ancak Spor Toto Süper Lig'de 11. haftasından sonra yolların ayrıldığı Gürcü teknik adam, Trabzon'da geçirdiği süre, bordo-mavili takımda yaşadığı sorunlar ve geleceğiyle ilgili açıklamada bulundu.

Futbolcu olarak efsaneleştiği Karadeniz temsilcisindeki teknik direktörlük görevinin kısa sürdüğünü aktaran Arveladze, "Trabzonspor'da istediğimiz şey olmadı. Futbolda böyle şeyler yaşanıyor. Güzel bir tecrübe oldu. Trabzonspor macerası zorlu geçti. Bildiklerim haricinde birçok sorun vardı. 4-5 ay bu sorunlarla mücadele ettim" dedi.

Bordo-mavili kulüpte yapılan seçimli kongreden sonra daha rahat bir dönemin yaşanacağını savunan 42 yaşındaki teknik adam, şunları kaydetti:

"Yeni bir teknik direktörün alışması için belli bir zaman gerekiyor. Kadroda çok futbolcu vardı. İlk kampa 37 futbolcuyla gittik. Bazı futbolcuların ayrılmasını istedik. Bazılarını kiralık verdik, bazılarını bonservisiyle gönderdik. Kadroda 24 oyuncu tuttuk. Bu kadronun şampiyonluk yarışı içinde olacağını düşündük. Gerekmesi durumunda devre arasında transfer hamlesi yapabiliriz diye yola çıktık. İyi de başladık ama iyi giderken, sorunlar yaşadık. Sadece saha içi değil, saha dışında da problemler vardı. Bu sorunlar her şeyi etkiliyor."

"Bu kadarını tahmin edemedim"

Şota Arvaledze, görevi kabul etmeden önce Trabzonspor'daki sorunları bildiğini ancak daha fazlasıyla karşılaştığını belirtti.

Bordo-mavili kulüpteki maddi sorunlara vurgu yapan Arveladze, "Trabzon'da gergin bir ortam vardı. Yönetimsel sorunlar mevcuttu ve ekonomik durumlar iyi değildi. Bu sorunların bazılarını biliyordum ama bu kadar olacağını tahmin edemedim. İyi maçları da kötü maçları da biz oynadık ancak ilginç olan 11 haftada sadece 1 kez dolu statta mücadele ettik" diye konuştu.

Gürcü teknik adam, Kevin Constant, Carl Medjani ve Jose Bosingwa'nın devre arasını beklemeden takımdan ayrılmalarını hatırlatarak, "Biri analiz yapmak istiyorsa giden oyuncular güzel örnekler. Bunu dışarıdan anlatmaya gerek yok. Trabzonspor, büyük ve sevdiğim bir camia. Trabzonspor'dayken yanlış yapmadım, yanlış bir şey konuşmadım. Bundan dolayı rahatım. Maçlarda berabere kaldık, mağlup olduk. Futbolda bunlar var. Rakip takımlar bizden daha iyi oynadılar. Ayrılmamızın suçluluları onlar mı?" ifadelerini kullandı.

"Geçmişte kalmak olmaz"

Şota Arveladze, bordo-mavili camianın Fenerbahçe'ye şampiyonluğu kaptırdıkları ve ardından 3 Temmuz şike soruşturmasının başladığı 2010-2011 sezonun etkisinden kurtulması gerektiğini vurguladı.

Trabzonspor Kulübü'nün ileri bakması gerektiğine değinen Arveladze, şöyle devam etti:

"Şehir mutlu değil. Her oturumda bu konu konuşulmadı ama 'biz mi haklıyız, kim haklı?' diye hala soru işaretleri mevcut. Zor bir durum. Tabii ki 5 sene önce yaşanan bir olayın ne kadar ağır olursa olsun taşınması doğru değil. Trabzonspor'u bir yerde durdurmaya kimsenin hakkı yok. Trabzonspor, can ve güç taşıyan, bu ülkeye renk veren bir gemidir. Tabii adalet için herkesin mücadele etmesi gerekiyor ama geçmişte kalmak olmaz. Bu yolun devamı var. Her sene şampiyon olma şansı veriliyor."

Arveladze, bordo-mavili camianın şampiyonluk için birleşmesi gerektiğini aktararak, "Bir kale arkası yönetimi, diğer kale arkası hocayı sevmiyor. Karşı tribün oyunculara kızıyor. Şeref tribünündekiler birbirine selam vermiyor. Eğer Trabzonspor şampiyon olmak istiyorsa, her şeyin unutulması gerekiyor. Hep beraber yola çıkıp, tüm gücün harcanması lazım. Bunlar Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı geçme şansını azaltıyor" şeklinde görüş belirtti.

"Rusya ve Çin'den teklif var"

Genç teknik adam, Rusya ve Çin'den teklifler aldığını kaydederek, Spor Toto Süper Lig'den herhangi bir kulüple görüşmediğini söyledi.

Teknik direktörlük kariyerine nerede devam edeceğine karar vermediğini anlatan Arvaledze, "Şu anda bilmiyorum. Birkaç teklif aldım. Rusya'dan ve Çin'den teklifler geldi ama hiçbirine sıcak bakmadım. Pazartesi günü her şey belli olur. Türkiye'den herhangi bir teklif yok" diye konuştu.

"En iyi performansı Beşiktaş gösteriyor"

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Arveladze, en iyi performansı Beşiktaş'ın gösterdiğini, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un gerçek gücünü ortaya koymadığını dile getirdi.

Beşiktaş'ın iyi oyununu devam ettirip, ettirmeyeceğinin önemli olduğunu anlatan Arveladze, "Şu an ligde en iyi performansı Beşiktaş gösteriyor. Ne Trabzonspor ne Fenerbahçe ne de Galatasaray geride kalan 14 haftada kendi güçlerini gösterdi. Bu 3 takımın doğal durumu değil. Bunlar muhakkak ki kendine gelecek ve daha fazla performans gösterecekler" değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig'de 14 Aralık Pazartesi günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisine değinen 42 yaşındaki teknik direktör, "Bu maçlar, geçmiş haftalara bakmaz. Birkaç saatlik süreçler. Bu karşılaşma iki takım için de çok önemli. Beşiktaş kazanırsa, çok büyük bir avantaj yakalayacak. Ancak Galatasaray'ın çıkışı için de önemli bir müsabaka" yorumunu yaptı.

Ligde geçen 14 haftalık süreçte yaşanan hakem hatalarına değinen Şota Arveladze, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlk devre inanılmaz hatalar oldu. Kasımpaşa'nın en az 7 puanı elinden alındı. Trabzonspor'a girmek bile istemiyorum. Her maç en az 2 olay yaşıyorduk. Çok bariz hatalar yaşandı. Hakemlerin performansı çok önemli. Sadece seyirci, teknik direktör ve futbolcu bir maçı kazanmak için yetmiyor. Herkesin formda olması gerek. Onun için hakemlerin elinde sadece kendi kaderi yok. Hocaların da geleceği ellerinde. Bunun için biraz daha dikkatli olmalarını rica ediyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz