Futbol

Bu suskunluk daha ne kadar sürecek?

08 Mayıs 2014 Perşembe 12:28 - Son Güncelleme 08 Mayıs 2014 Perşembe 12:35

Almeida, Mustafa ve Ömer gol yollarında son haftaları boş geçiyor.

Spor Toto Süper Lig'de iki kritik maça çıkacak Beşiktaş'ta forvet oyuncularının formsuzluğu teknik direktör Slaven Bilic'i endişelendiriyor.

Siyah-beyazlı ekibin hücum bölgesinde forma giyen Hugo Almeida'nın yanı sıra Mustafa Pektemek ve Ömer Şişmanoğlu son haftaları takımları adına boş geçirdi. Forvet oyuncularının ayağından en son 26. haftada Akhisar Belediyespor maçında gol bulan "Kara Kartallar", 6 haftadır orta saha ve savunma oyuncularıyla sonuca gidebildi.

Almeida 11 haftadır suskun

Takımın en önemli golcüsü olan ve 12 kez rakip fileleri havalandıran Hugo Almeida, 11 haftadır gol hasreti yaşıyor.

Süper Lig'deki son golünü 21. haftada Bursaspor karşısında atan Portekizli oyuncu, geride kalan 11 maçta ise sonuca gidemedi. Ligin ilk yarısında başarılı bir grafik çizen siyah-beyazlı oyuncu, 11 haftalık suskunluğu nedeniyle gol krallığı yarışında da geride kaldı.

Mustafa Pektemek 6 haftadır gol atamıyor

Beşiktaş'ta forvet hattındaki son golün sahibi olan Mustafa Pektemek ise 6 haftadır golle buluşamadı.

Almeida'nın sakatlığı nedeniyle yakaladığı fırsatı iyi değerlendiren ve Çaykur Rizespor ile Akhisar Belediyespor maçlarında 3 kez rakip fileleri havalandıran Mustafa Pektemek, takımına gol kazandıran son forvet oyuncusu oldu. Mustafa, bu gollerin ardından 6 hafta boyunca sessiz kaldı.

Ömer Şişmanoğlu'nun 13 haftalık hasreti

Geçen sezon Medical Park Antalyaspor formasıyla sonradan oyuna girerek gol sevinçleri yaşayan ve bu sezon Beşiktaş'ta görev yapan Ömer Şişmanoğlu da gol yollarında suskun kalan isimler arasında yer aldı.

Sezon başından beri sakatlık sıkıntısını fazlasıyla yaşayan Ömer, şu ana dek takımına 2 gol kazandırdı. Eskişehirspor karşısında takımının galibiyet golüne imza atan siyah-beyazlı oyuncu, 20. haftada Gaziantepspor ile oynanan ve Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı maçta da gol sevinci yaşadı. Ömer Şişmanoğlu, bu golün ardından yapılan 13 maçta fazla şans bulamadı.

Golleri orta saha ve savunma oyuncuları attı

Siyah-beyazlı ekip, forvet oyuncuların suskun kaldığı dönemlerde golleri orta saha ve savunma oyuncularından buldu.

Beşiktaş, ileri uçtaki oyuncuların gol atamadığı son 6 haftada sadece 6 gol bulabildi. Siyah-beyazlılar, bu dönemde Oğuzhan ile 3, Olcay Şahan ve Veli Kavlak ile birer kez sonuca giderken, savunma oyuncularından Ramon Motta da bu süreçte takımına bir gollük katkı verdi.

Forvet oyuncuları susunca ortalama düştü

Ligde 26 maçta 1,7 gol ortalaması yakalayan Beşiktaş, forvet oyuncuların suskun kaldığı son 6 maçta ise sadece 1 gol ortalaması yakalayabildi.

Süper Lig'de 26 karşılaşmada 45 gol atarak 1,7 ortalama yakalayan siyah-beyazlı ekibin ortalaması, Almeida, Mustafa ve Ömer'in gol atamadığı 32. haftaya kadar 1,5'a düştü. Beşiktaş, 32. hafta sonunda 51 gole ulaştı.

İkinciliği Galatasaray'a kaptırdı

Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hedefiyle maçlara çıkan Beşiktaş, hücum hattından katkı alamadığı haftalarda, lig sıralamasında ikinciliği Galatasaray'a kaptırdı.

Akhisar Belediyespor maçının ardından 50 puana ulaşarak, 1 puan farkla Galatasaray'ın önünde ikinci sırada bulunan siyah-beyazlı ekip, son 6 haftada ise sadece 2 kez kazanabildi. İki beraberlik ve 2 yenilgi alarak sadece 8 puan toplayabilen "Kara Kartallar", 32. hafta sonunda 58 puana ulaşıp, sarı-kırmızılı rakibinin 1 puan gerisinde 3. sıraya geriledi.

Kalan iki maçta bu şanssızlığı kırmaya çalışacak

Beşiktaş'ın forvet oyuncuları, kalan iki kritik haftada takımlarına yeniden katkı vermeye çalışacak.

Galatasaray ile zorlu bir ikincilik yarışına giren siyah-beyazlı ekipte Almeida, Mustafa ve Ömer, Elazığspor ve Gençlerbirliği maçlarında goller atarak takımlarını hedeflerine ulaştırmaya gayret gösterecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz