Futbol

Bünyamin Gezer: 9.9 şiddetinde deprem

12 Mart 2022 Cumartesi 23:39 - Son Güncelleme 13 Mart 2022 Pazar 01:04  |  Kaynak : TRT SPOR

TRT SPOR yorumcusu Bünyamin Gezer, Merkez Hakem Kurulu'nun hakem sayısında eksilme kararına ilişkin, "Hakem camiasında 9.9 şiddetinde deprem oldu. Bazı hakemlerle yeniden görüşme yapılacak" dedi.

TRT SPOR yorumcusu Bünyamin Gezer, Merkez Hakem Kurulu'nun hakem sayısında eksilme kararına ilişkin "Teknik Analiz" programında açıklamalarda bulundu.

Gezer, "Hakem camiasında 9.9 şiddetinde deprem oldu. Zaman zaman hakem kıyımları oldu ama sezon içinde bu denli bir eksilme hiç olmadı." ifadelerini kullandı.

"Bazı hakemlerle görüşülecek" 

Gezer, bazı hakemlerin göreve geri dönebileceğini kaydederek, "Sayın MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, 'Belli hakem arkadaşlarımızla yollarımızı tekrar birleştirmek istiyoruz' dedi. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Abdülkadir Bitigen, Alper Ulusoy ve Hakan Ceylan haricindeki hakem arkadaşlara görüşme isteği gitti. Merkez Hakem Kurulu Başkanı bu arkadaşlarımızla görüşecek. Bu davete icabet edecek hakemlerin sayısı belli değil." dedi.

"Bu durum talimatlara aykırı"

Spor Toto Süper Lig hakem kadrosu adına "yüzde 20 kuralı" bulunduğuna vurgu yapan Bünyamin Gezer, şunları söyledi:

"30 hakem varsa, düşürebileceğiniz hakem sayısı 6'dır. Yüzde 20 kuralı vardır. Bu hukuki bir mesele ve alınan karar da talimatlara aykırı gibi görünüyor. 27 hakemin 12'si gitti. Yüzde 40'ların üzerine çıkmış oluyor. Bu durum talimatlara aykırı. Yeniden çağrılan hakemler için görevde kalıp kalmama kararı kendilerine ait...Bir gün önce maç verdiğin hakemi nasıl el çektiriyorsun? Bunun izahı zor. En büyük tehlike, listede kalan hakemlerin zorda bırakılmasıdır...Zaman zaman eleştirsek de Cüneyt Çakır, Türkiye'nin gurudur. Bu kararı desteklemiyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz