Futbol

"Büyük Kaptan" 2.galibiyet peşinde

01 Ekim 2014 Çarşamba 12:22 - Son Güncelleme 01 Ekim 2014 Çarşamba 12:27

Bülent Korkmaz, teknik adam kariyerinde G.Saray'a karşı 2.kez galibiyet istiyor.

Uzun yıllar futbol oynadığı Galatasaray'da "Büyük Kaptan" lakabıyla anılan ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'un teknik direktörlüğü görevini yürüten Bülent Korkmaz, teknik adamlık kariyerinde eski takımına karşı ikinci kez galibiyet sevinci yaşamak istiyor.

Korkmaz yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın formasını uzun yıllar giydiğini ancak şimdi Erciyesspor'un başarısı için çalıştığını söyledi. Galatasaray maçının Kurban Bayramı'nın birinci gününe rastladığını hatırlatan Korkmaz, karşılaşmadan galip ayrılarak taraftara çifte bayram sevinci yaşatmayı hedeflediklerini belirtti.

Futbolda profesyonelliğin esas olduğuna dikkati çeken Korkmaz, "Galatasaray'ın karşısına daha önce de teknik direktör olarak çıkmıştım. Şu anda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden tek Türk takımı Galatasaray, büyük bir camia. Galatasaray benim yetiştiğim yer, evim, yuvam ancak saha farklı. Rakip olduğumuz zaman kazanmak için her şeyi yapan biriyim. Dolayısıyla onun için hazırlanacağız. Her maça nasıl çıkıyorsak, yine en hazır şekilde Galatasaray'ın karşısında olacağız. Rakibi analiz edip güçlü ve zayıf yönlerini araştırıp ona göre antrenman yapıyoruz" diye konuştu.

Galatasaray maçında taraftarların desteğine her zamankinden fazla ihtiyaçlarını olacağını ifade eden Korkmaz, şunları söyledi:

"Biz her maça kazanmaya çıkıyoruz. Kusura bakmasın ama Kayseri'deki futbolseverlere kırgınım. Konya'daki maçta taraftar baskısıyla penaltı oluştu. Biz rakiplerimize maalesef taraftar baskısı yaşatamıyoruz. 1 milyon 300 bin nüfuslu büyük bir şehrin takımının 2-3 bin taraftara oynaması beni üzüyor. Galatasaray maçında tribünlerin dolmasını bekliyoruz. Sadece Galatasaray karşılaşmasında değil, tüm maçlarda tribünler dolmalı. Taraftarlarımız heyecanımıza ortak olmalı."

- Galatasaray'a karşı 1 kez galibiyet sevinci yaşadı

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1989-2005 yılları arasında Galatasaray'da forma giydikten sonra 2004-2005 sezonu sonunda futbolu bırakan Bülent Korkmaz, 2006-2007 sezonunda Kayseri Erciyesspor'da teknik direktörlüğe başladı.

Bursaspor, Gençlerbirliği, Galatasaray, FK Bakü, Karabükspor ve İstanbul Başakşehir'i (İstanbul Büyükşehir Belediyespor) çalıştırdıktan sonra Erciyesspor'da tekrar teknik adamlık koltuğuna oturan Korkmaz, uzun yıllar formasını giydiği Galatasaray'a karşı hafta sonu önemli bir sınav verecek.

Çalıştırdığı takımlarla Galatasaray'a karşı 7 maçta 1 kez galibiyet sevinci yaşayan Korkmaz, eski takımına karşı sahadan 2 defa beraberlikle, 4 kez mağlubiyetle ayrıldı.

Korkmaz, Kayseri Erciyesspor'un başında, 2006-2007 sezonunda Galatasaray'a karşı galibiyet sevinci yaşamıştı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz