Futbol

Çalımbay: Hedeflerimizde kupa vardı

28 Mayıs 2022 Cumartesi 16:56 - Son Güncelleme 28 Mayıs 2022 Cumartesi 17:14  |  Kaynak : TRT SPOR

Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Demir Grup Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Demir Grup Sivasspor şampiyonluğa ulaştı.

Başarının mimarı teknik direktör Rıza Çalımbay, sezona dair TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu.

Sivasspor olarak çok uzun bir sezon geçirdiklerini belirten deneyimli çalıştırıcı, "İki senedir Avrupa'ya gidiyoruz. İlkinde beşinci, ikincisinde dördüncü olduk ve başarılar yakaladık. Bu seneki hedeflerimizin başında kupa geliyordu. Sezonu çok erken açtık ve en geç biz bitiriyoruz. Sezonu erken açtığımız için, hem Avrupa hem lig oynarken sıkıntı yaşadık. Ligin ikinci yarısında kendimizi garantiye aldıktan sonra tek hedefimiz kupa oldu." dedi.

Son dönemde kupadan başka bir şey düşünmediklerini aktaran tecrübeli antrenör, "Biz her şeyi göze aldık. Mesela Kasımpaşa maçında hiçbir oyuncumu oynatmadım çünkü 3-4 gün sonra Alanyaspor'u yenersek finale çıkacaktık. Umursamamazlık yapmadık ama dikkatli olmak zorundaydık. Müthiş bir taraftarla oynadık ve onların katkısıyla finale kaldık. Sivas'ın final oynamışlığı, kupa almışlığı yoktu. Taraftar ve camia için oynadık." ifadelerini kullandı.

Rıza Çalımbay,"Herkes bu işin bilincindeydi ve destek oldu. Hepimiz birlik olduk. Her şeyimizle finale ve kupaya hazırdık." diyerek sözlerini noktaladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz