Futbol

Çalımbay'dan Beşiktaş açıklaması!

28 Mayıs 2015 Perşembe 14:21 - Son Güncelleme 28 Mayıs 2015 Perşembe 14:33

Çalımbay: "Ben, Mersin İdmanyurdu'yla görüşmeden hiçbir kulüple görüşmem"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımın kulüp tarihinde en çok puan alan, en çok galip gelen ve en çok gol atan sezonunu yaşadığını belirtti.

Çalımbay, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, zaman zaman sıkıntılı dönemler olsa da çok iyi bir yıl geçirdiklerini, sezon başında "küme düşer" denilen takımın ligi iyi bir yerde bitireceğini söyledi.

Çalımbay, transfer yasağı nedeniyle zorluk yaşadıklarını ancak göreve başlarken belirledikleri "ilk 10 içinde yer alma" hedefine ulaştıklarını dile getirerek, futbolculara, teknik heyete ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Takımın, gelecek sezon daha yukarıları hedeflemesi gerektiğinin altını çizen Çalımbay, bu sezon yaşanılan sıkıntılardan ders alınmasını istedi.

Çalımbay, Khalili, Sadiku, Nakoulma ve birkaç oyuncuya daha iyi ücretlerle transfer teklifi yapıldığını bildirerek, bunun da ne kadar doğru bir takım kurduklarının göstergesi olduğunu kaydetti.

Sezon sonunda bembeyaz bir sayfa bıraktıklarını savunan Çalımbay, "Bizim takımımız, Mersin İdmanyurdu tarihinde en çok puan alan, en çok galip gelen, en çok gol atan takımdır. Rekorları da kırarak biz bu görevi yaptık. İnşallah daha da üstüne koyan bir takım olur" diye konuştu.

Kulübün en büyük problemi olarak tesis eksikliğini işaret eden Çalımbay, Mersin İdmanyurdu takımının kendi şehrinde otellerde kamp yapmaması gerektiğini vurguladı.

İdman boykotu

Çalımbay, yönetimin Türkiye'de futbolcu maaşlarını en iyi ödeyenlerden olduğunu belirterek, en son yaşanan "idman boykotu" olayının ise iletişim eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Bu süreçte en çok kendisinin yıprandığını aktaran Çalımbay, şöyle devam etti:

"Mersin İdmanyurdu'nun geçen yıldan beri yaşanan bir iletişim sıkıntısı var. İletişim bozukluğundan kaynaklanan bir olay. Bir takım kaptanıyla bir başkan bu olayları konuşmaması gerekiyor. Bu olayları, başkana gelmeden önce diğer yöneticilerin çözmesi gerekiyor. Bunlar hiçbir yere yansımadan çözülmesi gereken konular ama olaylar çığırından çıktığı zaman iki taraf da zarar görüyor. Bu olay, öyle büyütülecek, sürekli gündeme taşınacak bir şey değil. İki gün başkan yoktu, geldi, yönetimle toplantı yaptı. Ben yönetimle toplantı yaptım, sonra yönetim oyuncularla toplantı yaptı ve çözüldü. Bizim kulübümüz kurumsallaşmamış, bizim kulübümüzde görev bölümü yapılmamış doğru düzgün. Futbolcuya bir söz verildiği zaman yapılması gerekiyor. Son hafta değil de ligin bitmesine 10 hafta kala olsa bu olay çıkmazdı."

Çalımbay, son olarak mayıs maaşlarının da alındığını, bu süreçte yönetimin de kaptan Servet Çetin'in de görevini yaptığını belirtti.

Çalımbay, Mersin İdmanyurdu'nun artık başarılarıyla konuşulduğunu, bunun devamının sağlanması gerektiğini ifade etti.

"Mersin İdmanyurdu'yla görüşmeden hiçbir kulüple görüşmem"

Konuşmasının bir veda olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Çalımbay, yönetimin görüşmek istediğini ancak kendisinin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) yarın açıklayacağı transfer yasağı kararının beklenmesini istediğini kaydetti.

Çıkacak karara göre konuşma şeklinin değişebileceğini anlatan Çalımbay, şöyle devam etti:

"Bu olay gerçekleştikten sonra kalınır veya gidilir. Transfer yapılacaksa ona göre bir raporumuz var, transfer yapılmayacaksa ona göre bir raporumuz var. Biz bunların hepsini hazırladık. Ben, Mersin İdmanyurdu'yla görüşmeden hiçbir kulüple görüşmem. Bana burada çalışırken bir teklif gelmişti, yönetime söyledim, 'mümkün değil' dediler, olay bitti. Ben çalışırken bu hafta bitmedikten sonra hiçbir kulüple resmi şekilde görüşmem, Gayriresmi teklifler geliyor ama burası bitmedikten sonra mümkün değil. Dün de söylediler. Görüşeceğiz tabi ki. Hadi diyelim biz ayrıldık, yine de raporumuzu başkana vereceğiz."

Çalımbay, takımda en önemli önceliğinin tesis olduğunu yineleyerek, şu an kamp yaptıkları yerin bir bölümünde gece saatlerinde düğün için tahsis edildiğini anlattı.

"Beşiktaş Kulübü'yle zaten ben iç içeyim"

Beşiktaş'tan dolaylı veya direkt bir teklif alıp almadığının sorulması üzerine Çalımbay, "Kimseden teklif almadım. Beşiktaş takımından da. Öyle bir teklif geldiği zaman başkanın haberi olur. Beşiktaş Kulübü'yle zaten ben iç içeyim. Futbola başlayıp, bıraktığım bir yer. Yıllarca takım kaptanlığı yaptığım bir yer. Tabi ki öyle net bir şey olsa benden önce kendileri paylaşırlar" diye konuştu.

Çalımbay, ayrıca sezon içinde en çok üzüldüğü maçların Mersin'deki Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşmaları olduğunu, oynadıkları oyuna göre her iki maçı da kazanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz