Futbol

"Caner Erkin iyi sol bek ama..."

17 Temmuz 2014 Perşembe 15:42 - Son Güncelleme 17 Temmuz 2014 Perşembe 15:50

Alex Telles: "Caner'in iyi bir sol bek olduğunu düşünüyorum. Ama...''

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Alex Telles kendi ve takımın son durumuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Yeni sezonda iyi bir Alex Telles izletebileceğini düşündüğünü söyleyen Alex Telles, "Geçen sene de oynayarak gelmiştim ama yeni transfer olunca takımla daha fazla zaman geçirmeniz gerekiyor. Geçen sene o şansı bulamadım ama kendimi iyi hissettiğim zaman kapasitemi biliyorum. Şimdi de ligin başlamasına uzun zaman var fiziksel olarak kendimi hazırlayabilecek zamanım var. İyi bir Alex Telles izletebileceğimi düşünüyorum" dedi.

"MELO DÜNYA KUPASI'NDA OLMAYI HAKETMİŞTİ"

Brezilya'nın futbol ülkesi olduğunu söyleyen sol bek oyuncusu, "Herkesin milli takımdan beklentisi yüksekti. Alınan sonuçlar hepimizi üzüntüye uğrattı. Almanya sonuna kadar hak ederek geldi ve şampiyonluğu da hak etti. Brezilya olarak kupayı kazanmak isterdik. Benim de en büyük hayalim Dünya Kupası'nda oynamak orada olmak isterdim. Melo da orada olmayı hak etmişti. Bir sonraki Dünya Kupası için 4 senemiz var. Kendimi daha da geliştirerek bir sonraki kupada yer alma şansım olabilir diye düşünüyorum" dedi.

EN İYİ SOL BEK SEÇİLMESİ KONUSU

Brezilya'daki bir ankette kendisinin 2018 Dünya Kupası kadrosuna seçilmesiyle ilgili ise Telles, "Anketle ilgili haberi ailemden aldım ve mutluluktan çok şaşırdım. Ekstradan motive oldum. Önümde 4 sene var ve Galatasaray'da önemli işler yaparak kendimi ispatlayacağım. Bu ankette ismimin yer alması uzun yıllardır çalışmanın meyvalarını toplamak gibi" ifadelerini kullandı.

"PRANDELLİ BİZİ CESARETLENDİREN BİR HOCA"

Takımın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli konusunda da düşüncelerini aktaran Brezilyalı oyuncu, Prkandelli'nin motive edici yönüne dikkakt çekti ve şu yorumu yaptı; "Prandelli dünya çapında bir isim. Milli takımı çalıştırarak bunu da kanıtladı. Bizden ne istediğini anlattı ve bizi cesaretlendiren, motive eden bir hoca. Mancini biraz daha defansif yöne ağırlık verirdi. Mancini ile bu yönümü de geliştirdim. Sol bekin ilk odaklanması gereken defans olmalı. Prandelli ile de bu gelişimi artırabileceğime inanıyorum. Onlardan da birçok şey öğrenmek istiyorum."

"GALATASARAY BANA VERDİĞİ SÖZLERİ TUTTU"

Hajrovic'in alacaklarını alamamasından dolayı ayrılmasını da değerlendiren Telles, "Hajrovic'in kararı ile ilgili yorum yapmam doğru olmaz. Herkesin kendi kararıdır. Galatasaray bana verdiği tüm sözleri tuttu, ödemelerim yapıldı o yüzden bir sıkıntım yok. Bana çok önemli bir lig ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı verdi" diye konuştu.

CANER ERKİN KONUSU

Fenerbahçe'nin geçen sezon ki şampiyonluğunda mevkidaşı Caner'in büyük etkisi olduğu ve kendisinin de aynı etkiyi gösterip göstermeyeceği sorusuna ise Telles şu yanıtı verdi; "Caner'in iyi bir sol bek olduğunu düşünüyorum. Ama ne olursa olsun bunu tek mevkiyle sınırlayamazsınız. Geçen seneye bakıldığında ben de Brezilya'nın en iyi sol beki seçildim; ama seçilmem benim tek başıma başardığım bir şey değildi. Takımın bana verdiği destekti, o yüzden bu sene de geçen sene Brezilya'da gösterdiğim performansı buraya da yansıtıp takımıma destek olup çok önemli başarılara katkıda bulunmak istiyorum."

Federasyonun yabancı oyuncu kararına da saygı duymaları gerektiğini vurgulayan Galatasaraylı oyuncu, "Kendi fikrimce serbest kalması daha iyi. Herkesin hazır olması gerek. Yedek oturanın da her an oynayacakmış gibi hazır olması lazım"dedi.

Alex Telles ise sözlerinin sonunda hayalini açıklarken şöyle lkonuştu; "Herkesin hayalleri var. En büyük hayalim Dünya Kupası'nda oynamak. Bunu başardığım zaman büyük takımlardan da teklif gelecektir. Şu anda odaklandığım tek şey Galatasaray odaklanmak. İlk etapta Galatasaray'ın başarısı önemli."

LİG TV

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz