Futbol

Cenk Tosun: Aboubakar harika bir oyuncu

19 Mart 2023 Pazar 00:26 - Son Güncelleme 19 Mart 2023 Pazar 03:15  |  Kaynak : TRT SPOR

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında İstanbulspor'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş'ta Cenk Tosun, kendisi gibi mücadelede 1 gol kaydeden Vicent Aboubakar'ı övdü. Cenk, "Aboubakar, harika bir oyuncu, takımımızda olduğu için çok mutluyum" dedi.

Cenk Tosun, karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Milli oyuncu, gol sevincinde asker selamı vermesiyle ilgili olarak, “Bugün 18 Mart. Golden sonra asker selamı vererek bu ülke için savaşan insanları anmak istedim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

"Aboubakar harika bir oyuncu"

Mücadelede golü bulana kadar zorlandıklarını ifade eden Tosun, şunları söyledi:

"Rakip iyi defans yaptı. Kornerden bulduğumuz golle oyunu açtık. Maçı bitirmek için ikinci golü de bulduk. Üçüncü golü atmak yerine kendimizi zor durumda bıraktık. Şanssız bir gol yedik. 65 dakika maç bizim elimizdeydi. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Milli takımda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Oyuna sol tarafta başladım, sonra çift forvete döndük. Çift forvet olunca daha çok pozisyona girdik. İkinci golde topu kaptığımda hemen Aboubakar’a verdim. Aboubakar da harika bir gol attı. Aboubakar harika bir oyuncu, takımımızda olduğu için çok mutluyum."

Cenk Tosun, Gaziantep'in kendisi için özel bir yer olduğunu kaydederek, "Almanya’dan oraya transfer olmuştum. Deprem nedeniyle ne kadar üzgün olduğumu anlatamam. Bunun üstesinden geleceğiz. Maxim ile bunu konuştuk. O da bizim için önemli bir oyuncu, bir topu direkten döndü. Bize katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Rachid Ghezzal: “Taraftarlarımızın önünde oynadığım için çok mutluyum”

Yaklaşık 5 aylık aradan sonra sahalara dönen ve siyah-beyazlı ekibin attığı ilk golün asistini yapan Rachid Ghezzal ise yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

“Çok özledim. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Zor zamanlar geçirdim. Uzun süren bir sakatlığım oldu. Böylesi bir sakatlıktan döndükten sonra eski hale gelmek için zaman gerekir. Lig maçıyla geri döndüm. Taraftarlarımızın önünde oynadığım için çok mutluyum. Asist yaptım, bu bana özgüven verecektir. Milli arayı fırsat olarak değerlendiriyorum. Eski halime dönmek için çalışacağım. Derbide en iyi Ghezzal’ı göstermeye çalışacağım.”

Alexandru Maxim: “En iyi halime gelmek için çalışıyorum”

Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK'dan Beşiktaş'a kiralık olarak gelen Alexandru Maxim de siyah-beyazlı ekibe hızla adepte olmaya çalıştığını kaydetti.

Maxim, “Depremin neden olduğu yaraları hep birlikte saracağız. Futbol bu duruma yardımcı olacak bir etken. Beşiktaş’ta olmak benim için büyük bir fırsat. Taraftarlarımız maç boyunca büyük destek verdi. Her gün bu kulüpte olmanın tadını çıkarıyorum. Herkes beni çok iyi karşıladı. Herkesten bir şeyler öğreniyorum. Sahada elimden geleni yapmaya gayret ediyorum. Takıma hızlıca adapte olmaya çalışıyorum. Daha fazla süre alacağım zamanlar gelecektir. En iyi halime gelmek için çalışıyorum.” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz