Futbol

"Chelsea'nin bir parçası olmak harika"

11 Kasım 2015 Çarşamba 12:00 - Son Güncelleme 11 Kasım 2015 Çarşamba 12:13

Boşnak kaleci Asmir Begovic, Chelsea'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'nin sezon başında Stoke City'den transfer ettiği Bosna Hersekli kaleci Asmir Begovic, yeni takımının organizasyon ve küresel popülarite bakımından bambaşka bir kulüp olduğunu belirterek, "Chelsea'nin bir parçası olmak harika" dedi.

Begovic, AA'ya yaptığı açıklamada, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) play-off turunda 13 ve 16 Kasım'da oynayacakları İrlanda Cumhuriyeti maçlarını ve yeni takımı Chelsea'deki kariyerini değerlendirdi.

Eski takımı Stoke City'den güzel anılarla ayrıldığını belirten Begovic, Chelsea'ye transferinin kariyeri açısından büyük bir adım olduğunu kaydetti.

Begovic, "Stoke City'de geçirdiğim günler harikaydı, orada çok eğleniyordum ancak Chelsea organizasyon ve küresel popülarite bakımından bambaşka bir kulüp. Buradaki sorumluluklarım ve üzerimdeki baskı daha büyük ancak Chelsea çok büyük bir kulüp ve onun bir parçası olmak harika" ifadesini kullandı.

Sezona ikinci kaleci olarak başlasa da Thibaut Courtois'nın sakatlanmasıyla kaleyi devralan Begovic, Chelsea gibi büyük bir kulüpte forma giyen herkesin her zaman yüzde 100 hazır durumda olması gerektiğini söyledi.

Begovic, Chelsea'ye geldiği ilk günden beri takıma girmek için çalıştığını ve buna odaklandığını aktararak, "Bu, beklemediğim bir fırsat oldu ancak hazır olduğumu gösterdiğimi düşünüyorum" diye konuştu.

Courtois'nın dünyanın en iyi kalecilerinden biri olduğunu belirten Begovic, "Umarım en yakın zamanda iyileşip takıma dönecektir. Chelsea'yi tercih nedenlerimden biri de burada en iyilerle rekabet edebilecek olmamdı. En önemlisi takım olarak iyi sonuçlar almamız" değerlendirmesinde bulundu.

"Hiç pişman olmadım"

Begovic, Chelsea'ye transferinden dolayı hiçbir zaman pişman olmadığını ve her zaman bunu "doğru tercih" olarak gördüğünü kaydetti.

Bazı maçlarda şanssızlıklar yaşadıklarını dile getiren Begovic, "Ligde daha iyi durumda olabilirdik, olmalıydık. Bazı maçlarda şanssızdık, bazılarında ise kalitemizin çok altında performans sergiledik. Puan durumunda beklentilerimizin aşağısında olmamız, Chelsea'yi tercih etme kararımdan pişmanlık duymamı gerektirmiyor. Hala bunun kariyerim için çok büyük bir adım olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun kendisi için de "özel biri" ve dünyanın en iyi teknik direktörü olduğunu söyleyen Begovic, "Onun kalitesi hakkında yorum yapmaya gerek yok. Onunla çalışmak bir ayrıcalık. O da takımdaki diğer herkes gibi oyun kalitemizi yükseltmek için çalışıyor" dedi.

"Kazanan biz olacağız"

EURO 2016 play-off turunda oynayacakları İrlanda Cumhuriyeti maçlarını da değerlendiren Begovic, iki karşılaşmadan da başarılı sonuçlar alacaklarına ve şampiyonaya katılacaklarına inandığını vurguladı.

Begovic, İrlanda'nın çok iyi bir ekip olduğunu ve iki maçta da işlerinin kolay olmayacağını belirterek, "Bizi zorlu iki maç bekliyor. Kalitemizle bu iki maçın ardından kazananın biz olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Daha önce de iki büyük turnuvaya (2010 Dünya Kupası ve EURO 2012) katılmak için play-off oynayan Bosna Hersek, ikisinde de Portekiz ile eşleşmiş ve elenmişti.

Begovic, daha önceki iki play-off turunda da elenmelerine "olumsuz bir tecrübe" olarak bakılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Aksine, bizi neyin beklediğine dair tecrübe sahibiyiz. Elemelere kötü başladık ancak sonrasında karakterimizi ortaya koyarak önemli maçları kazanmayı bildik. Hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda da Bosna Hersek'in kalesini koruyan Begovic, büyük turnuvalarda oynamanın futbolcular için önemli bir deneyim olduğunu, bunu EURO 2016'da da tekrarlamak istediğini de sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz