Futbol

Daum: "Dersimizi aldık"

07 Kasım 2013 Perşembe 15:25 - Son Güncelleme 07 Kasım 2013 Perşembe 15:34

Deplasmanda Sivasspor ile oynayacakları karşılaşmaya ilişkin açıklamalar yaptı.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor ile oynayacakları karşılaşmaya ilişkin, Fenerbahçe maçından gereken dersleri çıkardıklarını belirterek, "Sivas'a çok motiveli gideceğiz. Orada puanlar almak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Alman teknik adam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Fenerbahçe maçında, her takımla başa baş oynayabileceklerini gösterdiklerini söyledi.

Fenerbahçe karşısında iyi bir müsabaka çıkardıklarını ancak sonucun kendileri için iyi olmadığını ifade eden Daum, "Futbolcu arkadaşlarla konuştuk. Fenerbahçe maçından dersimizi çıkardık. Maçı kaybettik ama takım içindeki, bizdeki moral gerçekten iyi. Sivas'a çok motiveli gideceğiz. Orada puanlar almak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Şu ana kadar iyi bir performans sergileyen Sivasspor'un, puan cetvelinde 3'üncü sırada bulunduğunu hatırlatan Daum, bu takımın teknik direktörü Roberto Carlos ile oyuncularını tebrik etti.

Rakiplerinin form grafiğinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Daum, "Ne olursa olsun bizim için iyi bir müsabaka olacağını düşünüyorum. Bizim için yukarıdaki takımlarla puan farkını açmama adına önemli bir müsabakadır. Bu haftaki idmanlara baktığımızda Fenerbahçe maçını geride bıraktığımızı ve önümüze baktığımızı görüyoruz. Oyuncularım hepsi bu maçı gerçekten idrak etmiş ve Sivasspor maçına bakıyor" diye konuştu.

Sağlık ekibine teşekkür

Daum, bir gazetecinin, "Takımda sakat ve cezalı futbolcular var. Kadro seçimi kafanızda oluştu mu?" sorusu üzerine, Civelli'nin cezasından dolayı kadroda değişiklik yapacağını anlattı.

Civelli'nin yerine takım kaptanı İbrahim Öztürk'ü oynatacağı bilgisini veren Daum, şöyle devam etti:

"Bütün futbolcularımıza baktığımızda hiçbir problem yok. Fenerbahçe maçının ilk yarısında sakatlanan Serdar Aziz de bu maçta hazır olacak. Bu arada sağlık ekibimize çok teşekkür etmek istiyorum. Serdar Aziz'in ayağını görenler bu hafta içinde ne çabuk geri döndüğüne şaşırabilir. Demek ki bizim sağlık ekibi çok iyi çalışıyor. Aynı şekilde sakatlık geçiren arkadaşlarımız Şamil Çinaz ve Murat Yıldırım'ı da sağlık ekibimiz bu müsabakaya hazırladı ve hazır duruma getirdi."

Başka bir gazeteci, "Sarı kart cezası nedeniyle Civelli'nin oynayamayacak olmasından dolayı kadroda bir yabancı oyuncu kontenjanı açılmış olacak. Sestak veya Pinto kadroda yer bulabilecek mi?" sorusunu yöneltti. Daum, bu iki oyuncunun yanı sıra Tuncay Şanlı, Enes Ünal, Batuhan Altıntaş ve Musa Çağıran'ın idmanlarda iyi çalıştığına dikkati çekerek, kadroyla ilgili kararı yarın vereceğini kaydetti.

"Frey'e kesinlikle güveniyoruz"

Christoph Daum, "Fenerbahçe maçının ardından kaleci Frey ile ilgili eleştiriler oldu. İkinci kaleci Harun Tekin'in görev alma şansı olacak mı?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Frey son haftalarda gerçekten çok iyi performans gösterdi, bize güven vermişti. Çok tecrübeli bir kaleci. Son müsabakada performansıyla ilgili ne olduğunu çok iyi bilen bir kaleci. O yüzden kaleci değiştirme adına bir girişimimiz olmayacak. Medya önünde konuşulanlar benim elimde değil ancak kesinlikle şunu söyleyebilirim; kaleci değiştirmeyi bir saniye bile düşünmedim. Bir kaleciyle ilgili bir şey söylemek bize kesinlikle fayda getirmez. İyi kalecimiz var. Frey'e kesinlikle güveniyoruz. O yüzden herhangi bir değişikliğe gitme adına bir düşüncemiz yok."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz