Futbol

"Delikanlıca bizi kutlasınlar"

24 Mayıs 2019 Cuma 09:12 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2019 Cuma 09:17

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, şampiyonlukta hakem hatalarının önemli rol oynadığı eleştirilerine sert çıktı.

Mustafa Cengiz, “Tam tersine bizim hakemlerle kaybedilmiş puanlarımız var. Rakiplerimiz objektif olsunlar. Mertçe, delikanlıca tebrik etsinler” dedi.

Hürriyet gazetesine konuşan Cengiz, diğer kulüplerden hakem hatalarıyla ilgili gelen eleştirilere yanıt verirken, başarılarının takdir edilmesini vurguladı: 

"Biz hakemlerle ilgili konuşurken asla herhangi bir camiayı hedef almadık. Direkt dedik ki; “Şu maçta şu kayıtlar açıklansın. Hatalarını alışkanlık haline getirenler var. Şu isimlerin çekilmesi gerekli.” Ben başka rakiplerimin maçları ile alakalı ben konuşmam. Biz Kulüpler Birliği’nin bildirisine karşı çıktık. 17 kulüp adına yapılan o metin Kulüpler Birliği’ne dinamit koydu ve patlattı. Onu okuduğumda şok yaşadım"

"Rakiplerimiz şampiyonluğumuzu kutlamalı"

"Kişiye sormuşlar, “Karşıyı nasıl bilirsin” diye, “Kendim gibi bilirim” demiş! Biz, geçmiş şampiyonlukların da, şu ya da bu şekilde onaylasak da, onaylamasak da rakibin çabaları ile olduğuna inanırız. Hakemle kazanılmış bir şampiyonluk varsa, tam tersine bizim hakemle kaybedilmiş puanlarımız var. Otursunlar, objektif şekilde öyle taraflı değil, objektif gözle baksınlar. Bizim aleyhimize olan tartışmalı pozisyonlar çok daha fazla. Biz bundan rahatsızız. Mertçe, delikanlıca tebrik etmek büyüklüktür, meziyettir. Bu büyüklük ve meziyeti herkesten bekliyoruz. Rakiplerimizin şampiyonluğumuzu kutlaması gerekir"

"Rakiplerimiz Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet etti"

"Öncelikle geçen yıl forvet konusunda ortaya çıkan tabloda Galatasaray taraftarı haklı idi. Anlatamadık! Finansal fair play deyince ona da kızıyorlardı. Sattığımız kadar almak durumundayız. Rodrigues ve Ozan Kabak’ın satılması ile hem sayısal hem de maddi anlamda rahatladığımız için transfer yaptık. Bu kez bunu yapınca da rakiplerimiz hem UEFA hem de başka yerlere gidip ‘Paraları har vurup harman savuruyorlar’ diye açık söylemlerde bulundular. Bunun bilgisi bize UEFA’dan geldi"

Cengiz, "yeni bir seçim kararı almayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine ise "Ben bunu anlamıyorum. Ben bağımsız kararlar vermem. Camiamın genel eğilimine bakarım. Yönetime şiddetli tepki verilmesinin, nedenlerini çözemedim. Çözsem belki ben de onlarla birlikte el kaldıracağım. İbra etmemenin gerekçesi nedir? Biri bir hırsızlık yapar, yolsuzluk olur, kritik siyasi, olağanüstü bir şey yaşanır... Anlarım. Öyle bir durum da ortada yok. Ortada bir başarı var." diye cevap verdi. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz