Futbol

Demirel: 9 kişi nasıl defans yapılır gösterdik

22 Aralık 2021 Çarşamba 23:29 - Son Güncelleme 22 Aralık 2021 Çarşamba 23:33  |  Kaynak : DHA

Spor Toto Süper Lig’in 18’inci haftasında VavaCars Fatih Karagümrük, konuk ettiği Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Volkan Demirel açıklamalarda bulundu.

VavaCars Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından konuşan VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Volkan Demirel, “Böyle olmasını istemezdim. 9 kişi kaldık. İstediğimiz oyunu oynatamadım ama şunu göstermiş olduk, bir takım nasıl olunur, 9 kişi ile nasıl savunma yapılır? Türkiye’nin en büyük takımına karşı bunları gösterdiğimizi düşünüyorum. Takım arkadaşlarımı tebrik ettim. Can-ı gönülden mücadele ettiler. Açıkçası yoğun bir gündü benim için. Hem 1 haftalık sorumluluk, ilk hafta galibiyet, 2’nci hafta Fenerbahçe ile oynuyorsunuz, sonra 9 kişi kalıyorsunuz. Tecrübe anlamında güzel bir akşam oldu. Bütün düşündüklerimizi arkadaşlarımız yaptı. İstemediğimiz bir pozisyonda kırmızı kart verildi, sonrasında Caner’in atılmasını anlayamıyorum. Caner bana bir şey söylemediğini dile getirdi. Devre arasında hakeme nedir diye sorduğumda da bana bir şey söylemedi, üzüldüm. Hakemler hakkında demeç vermeyeceğim. Gerçekten güzel mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Benim takımım elinden gelen ruhu gösterdi. Demek ki ben 5-6 günde bunu yansıtmışım. 11-11 olsak farklı olurdu demek ki. Ben duyguları ile yaşayan bir insanım. Analizler, çalışmalar var ama içeriden hissetmeye öncelik tanıyan biriyim” dedi.

“Kendimi çok şanslı hissediyorum"

Volkan Demirel, 6 günde 10 saat uyuduğunu ve çok yoğun bir sürecin içine girdiğini ifade ederek, “Yorgunluk veya kafama takılan bir şey değil, çok istediğimden uyumadım. Bu işi doğru yapmaya çalışacağım. 20 sene boyunca ne gördüysem iyi gördüklerimi yapacağım, kötüleri yapmayacağım diye kendime söz verdim. Hatalarım, yanlışlarım olacaktır ama oyunculara kendimi iyi anlattığımı düşünüyorum. Görüntülü olarak Fenerbahçe ve Göztepe ile ilgili bir şey göstermedim. Türkiye’deki teknik direktörlerin bakışını değiştireceğim, bunu kendime görev olarak görüyorum. Ben bu ekibin içinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. İlk önceki hedef Avrupa’ya katılmak dedim. Bu takım daha üst seviyelerde olmalı diye başkana söz verdim. Bu sözümde durmak için elimden geleni yapacağım. Her maçın senaryosu farklı olacak. Ben ekibimle çalışıyorum, bizim ne yapacağımızı gösteriyorum. İzlediklerimizi konuşarak ifade etmeye çalışıyoruz. O yüzden ben biraz daha karşılıklı diyalogla ilerlemek istiyorum. Diyaloglar, ilişkiler, istemek, inanç bence çok önemli. Ben bunu anlatabildiğimi düşünüyorum. Tabii teknik taktik olacak ama yüzde 70’i karşılıklı ilişkilerden geçiyor diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Transfer yapmak için transfer yapmayacağım"

Transfer yapmak için transfer yapmayacaklarını dile getiren Volkan Demirel, “Doğru yerlere doğru transferler yapacağız. Ön tarafımız gayet iyi, arka taraflara transferler yapacağız. Hedenstad devre arasında ayrılacak, oraya oyuncu alabiliriz” ifadelerini kullandı.

“Beni Volkan Demirel yapan Fenerbahçe'dır"

“Beni Volkan Demirel yapan Fenerbahçe’dir” diyen çalıştırıcı, “Hedeflerim var kendi içimde ama şunu söyleyeyim, doğru yer doğru zaman. Çok mutluyum. İnşallah düşüncelerimi başarırım. Güzel başlangıç yaptık, bugün de kazanmak isterdik ama olmadı. Futbolun içinden gelenler, yakın zamanda bırakmış eski oyuncular başarıya ulaşacaktır. Yakın zamandaki ortamı çok iyi biliyoruz. Elimden geldiğinde gördüklerimi bildiklerimi aktaracağım” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz