Futbol

Demirören'den kulüplere müjde!

04 Ağustos 2015 Salı 15:53 - Son Güncelleme 04 Ağustos 2015 Salı 16:11

TFF Başkanı, "yabancı futbolcu lisans ücretleri" konusunda açıklama yaptı.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının son bölümüne Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile TFF başkan vekilleri de katıldı.

Demirören, vakıf başkanı ve üyelere geride kalan dönemde yapılan ortak çalışmalar, Türk futbolu ve marka değeri için atılan adımlardan dolayı nezaket ziyaretinde bulundu.

Vakfın başkanlığına yeniden seçilen Göksel Gümüşdağ, toplantının ardından yaptığı açıklamada, kulüp başkanlarına teşekkür ederek, "18 Süper Lig kulübünün desteğiyle ikinci kez Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına seçildik" dedi.

"Hiçbir zaman TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı'nın görevlerini birbirine karıştırmadık"

Toplantıda, gündemlerindeki konuları görüştüklerini belirten Gümüşdağ, "Süper Lig AŞ'nin startını verdiğimiz günden beri TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimi ile bu işbirliği ve diyaloğu devam ettirdik. Hepimizin tek amacı, Türk futbolunun menfaati" diye konuştu.

"Hiçbir zaman TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı'nın görevlerini birbirine karıştırmadık. Aynı yolda yürüyen, futbol adına iki önemli kuruluş olarak hareket ettik" diyen Gümüşdağ, şunları söyledi:

"Kulüpler Birliği Vakfı olarak Süper Lig AŞ mutabakat zabtını da imzaladık. Bundan sonraki son merci yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Gelecek kanun değişikliğiyle beraber bu olay da nihayete ermiş olacak."

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile başkanvekillerinin nezaket ziyaretine geldiğini kaydeden Gümüşdağ, "Sezon açılış toplantısı da oldu. Sayın başkan başarılar diledi. Bu diyaloğun devamını diliyorum. Sayın başkan ve heyetine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yabancı futbolcu lisans ücretlerine düzenleme

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise yabancı futbolcu lisans ücretlerinde düzenlenme yapacaklarını söyledi.

Sözlerine vakfın başkanlığına yeniden seçilen Göksel Gümüşdağ'ı tebrik ederek başlayan Demirören, "Geçtiğimiz haziran ayında Kulüpler Birliği'ndeki 18 kulübün 17'sinin desteğiyle TFF başkanı seçildim. Kulüplerin yeni sezon öncesi belli sorunları var. Onları da paylaştık" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım Demirören, kulüplerin en önemli sorunlarının başında yabancı futbolcu lisans ücretlerinin geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İnşallah ayın 12'sindeki yönetim kurulu toplantısında kulüplerimizin istediği doğrultuda düzenleme yapacağımıza inanıyorum. Yeni sezon başlıyor. Bugünkü birliğin, sezona da yansımasını diliyorum. Kulüp başkanlarının ve yöneticilerinin her olumlu hareketi taraftara kadar yansıyor. Medyanın da olumlu yönlendirmelerde bulunması gerekiyor."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz