Futbol

Derbinin en pahalısı Muslera!

24 Ekim 2015 Cumartesi 14:10 - Son Güncelleme 24 Ekim 2015 Cumartesi 14:54

İki takımın kadrolarının toplam piyasa değeri 890 milyon lirayı buluyor.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında 25 Ekim Pazar günü derbi maçta karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Galatasaray'ın kadrolarının toplam piyasa değeri 890 milyon lirayı buluyor.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'in en pahalı takımı olarak dikkati çeken Fenerbahçe'nin tahmini piyasa değeri 515 milyon lira. Yaklaşık 384 milyon lira değerde gösterilen Beşiktaş'ın ardından, en pahalı 3. takım olan Galatasaray'ın piyasa değeri ise 374 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

İki takımda forma giyen futbolcular kıyaslandığında ise en pahalı isim olarak Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ön plana çıkıyor.

Sarı-kırmızılı takımın son 4 sezondaki başarılı performansında önemli rol oynayan 29 yaşındaki kaleci, yaklaşık 55 milyon liralık piyasa değeriyle en pahalı oyuncu oldu. Muslera'yı 48 milyon liralık tahmini değerle takım arkadaşı Wesley Sneijder ile Fenerbahçeli futbolcular Nani ve Lazar Markovic takip etti. Fenerbahçeli Caner Erkin ve Robin van Persie, yaklaşık 42 milyonluk değeriyle en pahalı oyuncular arasına adını yazdırdı.

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Alman Yıldız Lukas Podolski ise 24 milyon liralık değeriyle orta sıralarda kaldı.

Sarı-lacivertli futbolcu Caner Erkin, 42 milyon liralık tahmini değeriyle Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giyen yerli futbolcular arasında en pahalı isim olarak dikkati çekiyor.

İlk kez derbi heyecanı yaşayacaklar

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde birçok futbolcu, ilk kez bu heyecanı yaşayacak.

Karşılaşmada şans bulmaları halinde sarı-lacivertlilerden 11, sarı-kırmızılılardan ise 8 futbolcu ilk kez forma giyecek.

Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı Jose Fernandao, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Fabiano Ribeiro, Josef de Souza, Luiz Nani, Robin van Persie, Lazar Markovic, Volkan Şen, Şener Özbayraklı, Ozan Tufan yarın şans bulmaları halinde sarı-lacivertli forma altında ilk kez Galatasaray'a karşı oynayacak.

"Cim Bom"da ise Cenk Gönen, Lionel Carole, Jose Rodriguez, Bilal Kısa, Jem Paul Karacan, Lukas Podolski, Jason Denayer ve Sinan Gümüş, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun görev vermesi durumunda ilk kez Fenerbaçe'ye karşı mücadele edecek. Ayrıca sarı-kırmızılılarda Cenk Gönen haricindeki diğer 7 futbolcu da şans bulması halinde Türkiye'deki ilk derbi maçına yarın çıkacak.

Derbide fileleri havalandırdılar

İki takımın şu anki kadrosunda yer alan futbolculardan, sarı-kırmızılılardan 5, sarı-lacivertlilerden ise 2 futbolcu Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde gol atma başarısı gösterdi.

Galatasaray'ın mevcut kadrosundan Sneijder ve Selçuk İnan 3'er, Hakan Balta ve Umut Bulut 2'şer, Burak Yılmaz ise 1 kez resmi maçlarda Fenerbahçe filelerini havalandırdı. Ayrıca Umut Bulut (6), Burak Yılmaz (4) ve Olcan Adın (2) başka takımların formasını giyerken Fenerbahçe ağlarını sarstı.

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosundan ise Gökhan Gönül ve Alper Potuk sarı-lacivertli formayla resmi maçlarda birer kez Galatasaray'a karşı gol attı. Şu an sarı-lacivertli ekipte bulunan ancak önceki takımlarında Galatasaray'a karşı gol sevinci yaşayan oyuncular ise Fernandao (4), Volkan Şen (2) ve Mehmet Topuz (1) olarak dikkati çekti.

Pereira, ilk kez Galatasaray'a karşı

Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Vitor Pereira, kariyerinde ilk kez Galatasaray'a karşı mücadele edecek.

Türkiye'deki ilk derbisine Süper Lig'in 6. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş karşısına çıkan Pereira, sahadan 3-2 yenik ayrılmıştı. Fenerbahçe kariyerinde 2. derbisini yaşayacak Portekizli teknik adam, ilk kez karşılaşacağı Galatasaray'ı mağlup etmenin hesaplarını yapıyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise sarı-kırmızılı takımın başında 2. Fenerbahçe derbisine çıkacak. Hamzaoğlu'nun takımı, geçen sezonun ikinci yarısında deplasmanda oynanan maçı 1-0 kaybetmişti.

Hamzaoğlu, hem Galatasaray Teknik Direktörlüğü kariyerindeki ilk Fenerbahçe galibiyetini yaşamak, hem de 16 yıl aradan sonra Kadıköy'de galibiyet alan ilk teknik adam olma unvanını elde etmek için mücadele verecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz