Futbol

"Dilimi mi keseyim?"

11 Mayıs 2014 Pazar 11:30 - Son Güncelleme 11 Mayıs 2014 Pazar 11:37

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo eleştirilere cevap verdi.

Hürriyet'ten Sibel Arna'ya röportaj veren Felipe Melo, şunları söyledi:

Bir insan kendini neden pitbull’a benzetir?
Önce taraftar benzetti. Saha içindeki agresifliğim ve mücadeleci yapımdan dolayı bu lakabı taktılar. İtalya liginde oynarken de ‘Savaşçı’ diyorlardı. Türk izleyicisi ‘Pitbull’ demeyi uygun gördü… Bu lakap olumlu da anlaşılabilir, olumsuz da… Ben olumsuz tarafını tamamen kafamdan sildim. Savaşçı, agresif ve mücadeleci olduğum için bir Pitbull’um.

Saha içindeki agresifliğinizin kaynağı ne?
Sahadaki Felipe ve saha dışındaki Felipe tamamen farklı. 10 yaşında da böyleydim. Agresif ve lider ruhlu bir futbol oynuyorum. Ama saha dışında ben de sizin gibi normal bir adamım.

Rakip takımların taraftarları sizi kışkırtıcı ve antipatik buluyor. Nefret oklarını üstünüze çekmekten hoşlanıyor musunuz?
Asla. Hiçbir zaman karşı takımın taraftarını aşağılayacak bir şeyler yapmadım. Gol atınca tabii ki dans edecek, sevineceksin… Ama bunu yaparken asla rakibi aşağılamayacaksın. Ben de aşağılamıyorum.

İki hafta önce Emre Belözoğlu kırmızı kart gördüğünde çıkardığınız dil açık tahrik değil miydi?
Galatasaray taraftarına ne kadar saygı duyuyorsam rakip taraftara da o kadar duyuyorum. Yapmış olduğum sevinçler kendi taraftarıma yöneliktir, asla rakipleri kızdırmaya yönelik değil. Bence bu konudaki asıl saygısızlık iki sene önce Arena’da yapıldı. Fenerbahçe kazanınca oradan bir oyuncu (Mehmet Topuz’dan bahsediyor) benim taklidimi yaptı. Bence bu saygısızlık. Orada beni hedef alınan bir taklit var. Ama ben yaptığım hareketlerde ve danslarda hiçbir zaman bir takıma bir futbolcuyu hedeflemiyorum.

O zaman o dil çıkarma iki sene öncenin intikamı mıydı?
Asla, hiçbir alakası yok. O bir refleks. Ne yapacaktım, dilimi mi keseyim! Ben yine taraftarlarıma yaptım, birlikte coşmak için… Dil çıkarmak da pitbull taklidi yapmak da masum. Asıl zararlı ve tehlikeli olan şike ve ırkçılık. Yoksa biri dil çıkarmış diğeri taklit yapmış, bunlar futbolun renkleri… Sorun olmamalı.

30 yaşında 4 çocuk babasısınız… Neden bu kadar hızlı koşuyorsunuz hayatta?
Hayatta gerçek hazine aile. Türkiye’ye gelen diğer Brezilyalı futbolculardan farklıyım, onların yanında ayrıkotu gibiyim. Ben aile babasıyım. Brezilyalı futbolcuların geneli gece hayatını, partiyi, içkiyi çok sever. Türkiye’de de bunun örneklerini gördünüz. Benim o taraklarda bezim olmaz. Gece çıkmaktansa evde çocuklarım ve karımla vakit geçiririm. Karım hayatımın merkezi. Aşkım, arkadaşım, sevgilim, her şeyim.

Bir site için tişörtler, takılar tasarladınız… Tasarıma olan ilginiz nereden kaynaklanıyor?
Fikir çocuklarımdan çıktı. David Beckham’ı, Messi’yi, Ronaldo’yu falan görüp, “baba sen niye yapmıyorsun. Senin neyin eksik” dediler. Eşim de destek verdi.

Ronaldo ve Beckham iç çamaşırı koleksiyonu çıkardı, siz üstten başladınız neden?
Benim vücudumun Beckham’ın vücudundan aşağı kalan bir yanı yok, neden olmasın ileride don da çıkarırım. Şimdi gözlük çıkarıyorum. Melo gözlükleri bu ay piyasaya çıktı. Sonrasında iç çamaşırı çıkarabilirim.

 

HÜRRİYET

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz